Cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare din 2020, premierul Ludovic Orban a anunțat care vor fi restricțiile ce vor avea parte de ”o relaxare” în ziua votului. În acest sens, Orban a precizat că vom putea merge la vot fără completarea declarației pe propria răspundere.

”Exercitarea dreptului la vot nu trebuie să fie îngrădită. Votul se va desfășura fără declarație pe proprie răspundere în zonele de carantină”, a precizat premierul României.

În plus, premierul a clarificat faptul că această regulă nu se aplică celor carantinați la domiciliu. Aceștia rămân acasă, aștepând urna mobilă.

Numărul de teste a scăzut

Cele mai recente raportări ale Grupului de Comunicare Strategică surprind o scădere vizibilă a numărului de teste efectuat.

”Recomand celor care acuză scăderi ale numărului de teste să verifice suma testărilor efectuată lunar. În septembrie, au fost efectuate aproximativ 400.000 de testări, iar în noiembrie au fost efectuate cele mai multe. Trebuie să ținem cont că venim după un șir de patru zile libere”, a explicat premierul.

Ludovic Orban a mai spus și că analizele efectuate demonstrează că România a intrat pe un trend descendent.

”Analiza pe ultimele șapte zile ne arată o îmbunătățire. Rata de infectare la nivelul județelor s-a diminuat”, a mai spus Orban.

Tot el este cel care a atras atenția asupra focarelor crescute la locurile de muncă. Oamenii iau masa împreună și nu mai respectă regulile de protecție”, a mai declarat acesta.

Nicușor Dan votează PNL

Cele mai recente declarații ale primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, plasează PNL-ul pe primul loc în opțiunile de vot ale acestuia.

Premierul a declarat că apreciază declarațiile primarului, totodată respectându-i opțiunea de vot.

”Pot spune că eu înțeleg destul de bine problemele pe care Bucureștiul le are, fiind viceprimar. Cât despre Nicușor Dan, eu sunt vechi prieten cu primarul general”, a declarat Orban.

În ceea ce privește programul de dezvoltare a Bucureștiului, cuprins în strategia de guvernare PNL, acesta are în vedere, printre altele, centura Capitalei, ”care va deveni cel de-al treilea inel”, dar și restaurarea unor clădiri precum ASE sau Universitatea.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri