În jur de 5,079 milioane de alegători au trecut pragul secțiilor de votare la alegerile parlamentare din 2020 până la ora 18:00, ceea ce reprezintă o participare de 27,92%, mai mică decât cea înregistrată la aceeași oră în urmă cu 4 ani, respectiv 34,39%. Cu toate acestea, procentul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani care au votat astăzi este mai mare decât al celor din urmă cu patru ani, în timp ce al alegătorilor de peste 65 de ani este mai mic.

Un număr de 371070 de tineri cu vârste între 18 și 24 de ani au votat între orele 18:00-24:00 la alegerile parlamentare de astăzi, 6 decembrie, cu 18,162 de voturi mai multe decât la alegerile din 2016, când numărul acestora a fost de 352908.

De cealaltă parte, prezența alegătorilor de peste 65 de ani este mai mică până la această oră, la fel și în cazul celor cu vârste cuprinse între 45 și 64 de ani.

Sursa foto: Darya Andrievskaya / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri