Dacian Cioloş, copreşedinte al alianţei USR PLUS, şi-a exprimat convingerea că forţele reformatoare vor fi capabile să construiască o majoritate, dar a menţionat totodată că negocierile nu vor avea loc "pe repede înainte", reamintind că alianţa are propuneri în ce priveşte programul de guvernare şi numele premierului.

"Eu sunt convins că forţele reformatoare vor fi capabile să construiască o majoritate care să ducă România înainte. Acesta e obiectivul cu care noi vom intra în negociere. Cred că PSD a dovedit ce este capabil - sau mai degrabă de ce nu e capabil - să facă. România are nevoie de predictibilitate, pe care PSD nu a oferit-o timp de trei ani şi ceva, cât a guvernat. Mai degrabă a creat instabilitate şi incoerenţă, aşa încât în urma acestui vot există o responsabilitate pentru cei care au mers cu programe de guvernare reformatoare şi aici cred că USR PLUS a avut o abordare foarte clară", a arătat Cioloş în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul alianţei după închiderea urnelor, conform Agerpres.ro.

Vom participa la discuțiile pentru formarea unei majorități de guvernare.Punctul nostru de vedere este clar: USR-PLUS nu intenționează să negocieze cu PSD nicio majoritate de guvernare, a mai menționat reprezentantul Alianței.

Liderul USR PLUS a reamintit că alianţa are propuneri în ce priveşte programul de guvernare şi numele premierului.

"Am anunţat deja programul nostru de guvernare, am anunţat propunerea de premier. Nu s-a schimbat nimic din punctul nostru de vedere. Noi rămânem ferm pe obiectivele pe care le-am anunţat deja în campanie şi cu această coerenţă vrem să mergem în continuare pe toată durata mandatului. Nu vom ceda, nu vom face rabat de la obiectivele pe care le-am anunţat, pentru ca cetăţenii români să aibă încredere în politică şi în politicieni, e important ca politicienii să se ţină de cuvânt. Noi ne vom ţine de cuvânt şi vom merge în continuare cu mandatul pe care l-am primit în urma acestui vot", a spus Cioloş.

Conform acestuia, negocierile nu se vor purta "pe repede înainte", deoarece trebuie stabilite "foarte clar" reformele care urmează să fie realizate în următorii patru ani.

"Ieşirea din criză presupune o abordare clară a reformelor de care statul român are nevoie. Administraţia publică are nevoie de reforme. Educaţia, sănătatea... Mediul antreprenorial are nevoie de predictibilitate, cel puţin din punctul de vedere al viziunii guvernului, legat de direcţia pe care vrea să o dea economiei. Lucrurile acestea trebuie să fie foarte clare, să reiasă foarte clar în urma negocierii programului de guvernare. Nu o să putem face negocieri aşa, pe repede înainte, superficial. E nevoie să stăm la masă şi să discutăm foarte clar ce vrem să facem cu România în următorii ani", a precizat Cioloş.

Întrebat dacă este mulţumit de rezultat, în contextul în care USR PLUS spera să obţină aproximativ 20% dintre voturi, Cioloş a atras atenţia asupra prezenţei scăzute.

"Nu ne-am aşteptat nici la această prezenţă scăzută la vot şi, în aceste condiţii speciale, luăm rezultatul aşa cum este. Pentru USR PLUS este o evoluţie semnificativă. Am dublat, practic, prezenţa în Parlament. USR PLUS va fi de data asta nu doar principală forţă de opoziţie, care face agenda în Parlament, dar USR PLUS, aşa cum arată lucrurile acum, e partidul care va determina agenda viitorului guvern. Şi acea agendă va fi una modernizatoare, în mod clar", a spus el.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri