Klaus Iohannis susține prima declarație de presă după alegerile parlamentare de pe 6 decembrie.

„Alegerile s-au terminat și pot să trag primele concluzii (...) Mulțumesc tuturor celor care au votat. Vă garantez că fiecare vot va fi luat în considerare și contează.

Participarea la vot a fost redusă și este foarte clar că sunt mulți români care fie nu au primit suficiente informații fie sunt nemulțumiți de mine, de partide, de întreaga clasă politică.

Eu văd aceste lucruri. Aceste motive trebuie elucidate și sunt foarte hotărât să analizăm toate aceste chestiuni
Rezultatele alegerilor arată că nu există un câștigător clar”, a declarat Șeful Statului.

„PNL în 2016 obținuse 20%, acum are 25%, o creștere clară. USR a obținut în 2016 8%, a crescut la 15%
PSD avea în 2016 45% a scăzut dramatic la 29%. Este deci clară, dacă adunăm aceste rezultate, că partidele de centru dreapta au obținut peste 50% din voturi. Acesta a fost obiectivul meu și din acest motiv a trebuit să mă exprim un pic mai des în public. PSD poate în fine după un ciclu între de alegeri să rămână în afara deciziei politice. Se cristalizează rapid o coaliție de centru dreapta care va putea propune un guvern de coaliție. Peste câteva zile voi convoca consultări pentru a găsi cea mai bună soluție pentru România. Noul guvern care va fi format va gesitona măsurile necesare în pandemie, va prezenta urgent măsuri de reformă mult așteptate, va gestiona campania de vaccinare și în cel mai scurt timp va prezenta un proiect de buget”, a precizat Președintele Klaus Iohannis, potrivit HotNews.

Sursa foto: presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri