Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele prin care ia act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de premier şi îl desemnează prim-ministru interimar pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, scrie Agerpres.

Update 21:19- Decretul prin care preşedintele Klaus Iohannis îl desemnează în funcţia de prim-ministru interimar pe Nicolae Ciucă, ministru al Apărării, a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

De asemenea, a fost publicat şi decretul prin care şeful statului a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de şef al Executivului, anunță Agerpres.

Decizia vine după ce Ludovic Orban, preşedintele liberalilor, a anunţat, luni seară, că îşi depune mandatul de prim-ministru.

Principalele declarații ale lui Ludovic Orban, în contextul demisiei

„Decizia mea de astazi vreau să arate un lucru foarte clar, ca nu ma cramponez la functia de prim-ministru, ca negocierile care vor urma susțin cu claritate orientarea neoatlantică a României ( ...) Imi incheie mandatul de premier dupa un an si o lună, în care Romania s-a confruntat cu o multime de dificultati, in care romanii s-au confruntat cu o criza economică (...)

Plec cu conștiința implinita ca atat eu cat si colegii au facut tot ce a tinut de ei”.

În funcția de premier interimar, va fi numită, cel mai probabil, Raluca Turcan, scrie Digi24.

„România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezintă voința cetățenilor și decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim-ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format din forțele de centru dreapta ca vor să utilizeze toate resursele pe care le va avea România”, a declarat Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri