Discuțiile între echipele de negociere ale PNL, USR PLUS și UDMR reunite la Vila Lac, pentru a împărți funcțiile în Guvern și la vârful Parlamentului, sunt blocate de câteva ore din cauza că cei de la USR PLUS pun o condiție fără de care ei nu acceptă să se meargă mai departe: să primească funcția de prim-ministru, sau dacă nu, pe cea de președinte al Camerei Deputaților, pentru Dan Barna, susțin surse politice, potrivit Digi24.

UPDATE ora 15 46: Negocierile au fost suspendate după 7 ore, fără niciun rezultat. Discuțiile s-au învârtit în permanență în jurul funcției de președinte al Camerei Deputaților, revendicată atât de Dan Barna cât și de Ludovic Orban. Urmează să fie dat publicității un comunicat în care să se anunțe reluarea discuțiilor mâine.

UPDATE ora 14 30: Negocierile sunt în continuare blocate. Și UDMR pune condiții pentru participarea la guvernare, astfel încât dacă USR cere funcția de prim-ministru sau pe cea de președinte al Camerei Deputaților, să primească și Uniunea una dintre cele trei funcții de la vârful statului puse în joc: premier, președinte al Camerei Deputaților sau președinte al Senatului.

USR însă nu acceptă funcția de președinte al Senatului, pentru că Dan Barna este deputat și nu ar putea să o primească pe cea de la Senat.

Mai exact, cei de la USR PLUS cer ca dacă PNL va avea funcția de premier, ei să o primească obligatoriu pe cea de președinte la Camera Deputaților. Sau, ca variantă, dacă PNL vrea neapărat funcția de președinte la Camera Deputaților, să cedeze la USR PLUS funcția de prim-ministru.

Pentru funcția de premier, USR PLUS îl propune pe Dacian Cioloș, iar pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, pe Dan Barna.

Funcția de șef la Cameră fusese deja revendicată de PNL pentru președintele partidului, Ludovic Orban.

„De patru ore discutăm numai despre asta”, au declarat pentru surse participante la negocierile de la Vila Lac.

De partea cealaltă, cei de la USR PLUS susțin că nu este corect ca PNL să își rezerve înainte de negocieri ambele funcții.

„Nu poți să vii să zici vrem asta și asta la începutul negocierilor. Că atunci nu mai sunt negocieri. Dacă ei iau premierul, noi vrem Camera. E atât de simplu”, au explicat lideri ai USR PLUS.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri