Comisia pentru validare a Senatului a solicitat, luni, Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) să verifice şi să răspundă "cu celeritate" cu privire la adeverinţa medicală a Dianei Şoşoacă, senator ales pe listele AUR, prin care este exceptată de la purtarea măştii de protecţie.

"Întrucât doamna Iovanovici - Şoşoacă Diana urmează să îşi desfăşoare activitatea ca senator ales în cadrul Comisiei pentru validare a Senatului din data de 21.12.2020, precum şi ulterior în cadrul comisiilor şi plenului Senatului care îşi desfăşoară activităţile inclusiv în spaţii publice închise, vă rugăm de a verifica îndeplinirea condiţiilor legale prevăzute de Ordinul nr. 874/81/2020 şi de a ne comunica dacă bolile medicale ataşate în adeverinţa medicală ataşată fac parte din categoria bolilor care afectează capacitatea de oxigenare, adeverinţa medicală ataşată a fost emisă cu respectarea competenţei legale stabilite prin Ordinul nr.874/81/2020 şi dacă titularul adeverinţei medicale ataşate este exceptat de la purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice închise.Vă rugăm să transmiteţi răspunsul dumneavoastră cu celeritate azi, 21.12.2020, în atenţia Comisiei de validare a Senatului", precizează Comisia de validare a Senatului în adresa trimisă DSPMB.

Premierul interimar Nicolae Ciucă a declarat, referindu-se la faptul că Diana Şoşoacă, senator ales pe listele AUR, a fost văzută fără mască luni, în plen, că "orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de funcţia pe care o ocupă", trebuie să respecte regulile sanitare stabilite de specialişti, iar instituţiile abilitate trebuie să facă o verificare.

"Orice cetăţean al acestei ţări, indiferent de funcţia pe care o ocupă, trebuie să respecte regulile stabilite de către specialişti şi au fost adoptate de către instituţiile statului, aprobate la nivel guvernamental. Ca atare, instituţiile statului trebuie să-şi facă datoria", a precizat Ciucă, la Palatul Parlamentului.

El a fost întrebat dacă nu ar trebui o verificare mai atentă din partea autorităţilor, ţinând cont că Diana Şoşoacă a afirmat că are adeverinţă medicală, dar îi pune în pericol pe alţii prin faptul că a fost văzută fără mască în sala de plen.

"Cu certitudine, trebuie o verificare făcută de către instituţiile abilitate în acest sens. Instituţiile respective sunt în măsură să se autosesizeze", a afirmat Ciucă.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri