Deputat PSD: Vom depune o moțiune simplă împotriva lui Vlad Voiculescu

PSD cere demisia lui Vlad Voiculescu din funcţia de ministru al Sănătăţii şi va depune o moţiune simplă împotriva acestuia, a declarat luni deputatul social-democrat Lucian Romaşcanu.

"Odată cu debutul acestei sesiuni parlamentare, vom folosi toate mijloacele care ne stau la dispoziţie pentru a penaliza toate derapajele pe care actuala putere le face în toate segmentele vieţii sociale, economice, sanitare şi aşa mai departe. După cum ştim, acum câteva zile a avut loc un eveniment extrem de tragic la spitalul Balş, lucru care a pus o oglindă extrem de necruţătoare în faţa actualei guvernări. Există nu demult în memoria colectivă imagini cu un preşedinte îmbrăcat în roşu gestionând o mulţime pe nişte evenimente importante pentru societate", a declarat Romaşcanu, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, "există în memoria colectivă lucruri grave pe care actualii guvernanţi nu vor să şi le asume".

"Noi facem ceea ce poate face un partid de opoziţie. În primul rând, transmitem mesajele - şi unul este foarte ferm - cerem extrem de puternic, pe toate vocile pe care le avem, demisia ministrului Voiculescu Dar, în acelaşi timp, vom acţiona şi cu mijloacele parlamentare, urmând să depunem într-un timp foarte scurt o moţiune simplă împotriva ministrului Voiculescu", a afirmat Romaşcanu.

El susţine că Vlad Voiculescu, care este ministru de o lună, "are pe masă raportul ISU din spitalele din România, care spune foarte clar, etapizat, ce trebuie făcut şi nu a făcut absolut nimic".

Citeste si:
Ministrul Sănătății: Nu putem exclude un al treilea val al pandemiei
Ministrul Sănătății: Nu putem...

"Erau măsuri care puteau fi luate fără niciun fel de cost. Şi totuşi, pentru că încercăm să ne îndreptăm spre o normalitate politică, guvernamentală, parlamentară, demisia este un act normal, de onoare, pentru o asemenea tragedie care s-a întâmplat. (...) Nu există nicio legătură de cauzalitate între managementul trecut şi ce s-a întâmplat acum. Este un accident care s-a întâmplat sub conducerea domnului Vlad Voiculescu, iar a da vina din nou pe PSD este un refren pe care nu-l mai cred nici votanţii USR PLUS", a spus Romaşcanu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri