Statul trebuie să vină cu un pachet integrat de servicii pentru persoanele vulnerabile pentru a le include în societate, nu doar să le ofere sume de bani, a declarat, marţi, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan.

Ea a participat la inaugurarea unei cantine sociale aparţinând companiei Kaufland.

"În ceea ce priveşte eficienţa sprijinului pe care statul îl oferă persoanelor vulnerabile, apreciez că acest sprijin trebuie să fie ţintit şi cu măsuri integrate, pentru că nu este suficient ca, pentru un om necăjit, să vii doar cu o sumă de bani din partea statului, ci sprijinul statului trebuie să vină şi pe partea de educaţie, de sănătate, de consiliere, de incluziune în societate în general şi de integrare pe piaţa muncii pentru cei care pot să muncească", a spus Turcan.

Ministerul Muncii a demarat deja un proiect în acest sens.

"Pentru persoanele care în momentul de faţă sunt beneficiare de ajutor social, să încercăm să-i identificăm pe cei mai vulnerabili, să creionăm serviciile sociale pe care statul le poate oferi acestora într-un mod integrat. De asemenea, cei care pot merge la muncă să fie consiliaţi şi direcţionaţi spre piaţa muncii", a susţinut ministrul.

Potrivit oficialului guvernamental, se pot utiliza fonduri europene în acest sens.

"Este o prioritate pe care o am la Ministerul Muncii şi anume: prin Programul Operaţional de Incluziune şi Demnitate şi de asemenea Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare, să reuşim, într-un mod compact, să oferim în societatea românească pe diferite segmente servicii sociale care să atingă grupuri mari de oameni. Statul este eficient dacă la nivelul comunităţilor vulnerabile statul vine integrator cu un pachet de servicii", a continuat Turcan.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri