Preşedintele Klaus Iohannis a avut o întrevedere cu Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. În urma acesteie, șeful statului a susținut o declarație de presă la Palatul Cotroceni, cu privire la situația școlilor din România.

„Peste 2 milioane de elevi au reînceput fizic școala de luni, peste 70% din totalul elevilor din România. Ceilalți care au rămas în online își continuă studiile în această formă. Cu toții ne dorim ca localitățile care sunt în scenarii galbene sau roșii sau carantinate să aibă o evoluție pozitivă și să treacă în scenariul verde”, a precizat șeful statului.

De asemenea, Klaus Iohannis a anunțat că a discutat și despre folosirea banilor din planul național de redresare și reziliență, pentru finanțarea substanțială a școlilor din România. Președintele a transmis că își dorește o digitalizare cât mai rapidă a școlilor, precum și o dotare și modernizare a acestora.

„Peste 30 miliarde euro bani europeni vor fi la dispoziția României pentru a repara ce s-a stricat prin criza economică provocată de pandemie. Noi am căutat, împreună cu Ministerul, cele mai bune zone în care pot fi solictați bani pentru a face școala româneasă mai bună.

„Am reușit să cristalizăm câteva domenii pentru acești bani europeni. Învățământul românesc trebuie să fie digitalizat. Asta înseamnă și calculatoare și tablete, dar și platforme digitale pentru învățământ online, digitalizarea întregului sistem, cu toate datele la un loc. Trebuie să ne pregătim pentru educație online. Capitolul dotare: nu s-au mai făcut dotări în școala românească de ceva ani: mobilier școlar, dotare laboratoare, biblioteci, dotarea tuturor școlilor cu materiale didactice auxiliare”, a declarat Iohannis.

Sursa foto: Presidency.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri