Deputatul PSD Mirela Adomnicăi a criticat '„spiritul eficienţei liberale'” prin care actualul premier taie sporuri pe care tot el le-a instituit în prefecturi, dar înfiinţează noi posturi cu impact bugetar mai mare, în organigramele acestor instituţii.

„La dezbaterea moţiunii simple, parlamentarii din coaliţia guvernamentală au acuzat guvernul PSD de lipsa eficienţei în cheltuirea banului public. În schimb, în spiritul eficienţei liberale a cheltuirii banului public, ministrul liberal de finanţe din anul trecut, Florin Cîţu, acordă angajaţilor din prefecturi un spor pentru COVID de 30%.

Acelaşi Florin Cîţu, în prezent premier, taie sporul pe care tot el l-a acordat, mimând grija faţă de banul public. Dar, pe de altă parte, prin OUG 4 din ianuarie 2021 înfiinţează la nivelul fiecărei prefecturi postul de secretar general, acesta fiind înalt funcţionar public. Mai mult decât atât, în ianuarie 2020 au fost modificate organigramele tuturor celor 42 de prefecturi pentru a înfiinţa al doilea post de subprefect. Acum prefectul este ajutat de doi subprefecţi, în condiţiile în care un singur subprefect a fost de ajuns nouă ani să coordoneze activitatea instituţiei'', a spus Mirela Adomnicăi, potrivit Agerpres.

În opinia deputatului PSD, prin măsurile adoptate, Guvernul Cîţu dă dovadă de ipocrizie, în condiţiile în care indemnizaţia unui secretar general şi a unui subprefect însumează cât totalul sporurilor dintr-o prefectură.

''Un calcul matematic simplu arată că indemnizaţia salarială a unui secretar general şi a unui subprefect sunt în total cât toate sporurile angajaţilor dintr-o prefectură. Dacă mai adăugăm cele peste 14.000 de posturi nou-înfiinţate în sistemul bugetar în cele 15 luni de când au preluat liberalii guvernarea, ne dăm seama că spiritul eficienţei liberale conţine o doză mare de ipocrizie. De altfel, acelaşi Florin Citu a şi recunoscut: una e programul electoral şi alta e programul de guvernare. Cu alte cuvinte, una promitem şi alta facem. Foarte liberal'', a mai arătat Mirela Adomnicăi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri