Florin Cîțu, prim-ministrul României, a făcut o serie de declarații cu privire la situația minerilor din Valea Jiului, care au anunțat recent că sunt dispuși să intre în greva foamei în cazul în care revendicările lor nu vor fi soluționate prin negocierile dintre liderii sindicali și administrația Complexului Energetic Hunedoara, programate să se desfășoare pe 22 februarie la Ministerul Energiei și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Premierul a declarat că mineritul este un domeniu aflat într-o situație dificilă, mai ales în contextul în care se urmărește la nivelul Uniunii Europene tranziția către o economie verde, proces ce vine cu o serie de probleme.

Acesta a adăugat că îi înțelege pe minerii nemulțumiți de neplata salariilor, însă nu este de acord cu soluția pe care au ales-o.

”Eu cred că trebuie să ne uităm la întreaga imagine a economiei. De aceea spun că soluția pe care au ales-o nu este una bună. În 2020, când au fost plătite toate salariile lună de lună, și ale minerilor, în România au fost 1,4 milioane de oameni în șomaj tehnic pentru că trecem prin cea mai mare criză sanitară”, a declarat Cîțu.

Aceste este de părere că sunt foarte mulți politicieni care profită de situația în care se află minerii din Valea Jiului, așa cum au profitat de-a lungul timpului și alți colegi de-ai lor de pe urma acestei categorii.

Premierul face referire, printre altele, și la ultima declarația a președintelui PSD, Marcel Ciolacu, ce a afirmat că actuala guvernare dorește închiderea minelor din Valea Jiului, punctând faptul că ar exista o ”ură personală” față de oamenii din acea zonă.

”Țineți minte ce s-a întâmplat în anii 90”. Eu pot să le spun românilor și bucureștenilor că nu voi permite niciodată să se întâmple în mandatul meu ce s-a întâmplat în mandatul lui Iliescu și al altor socialiști. Nicio mineriadă nu va avea loc în acest mandat”, a precizat Florin Cîțu.

Minerii de la exploatarea de huilă Lupeni, din Valea Jiului, au continuat duminică, pentru a cincea zi consecutiv, protestele începute din cauză că nu şi-au primit salariile la timp.

Starea de sănătate a celor aproximativ 70 de mineri autoblocaţi în subteranul Minei Lupeni este monitorizată de salvatorii mineri, care sunt pregătiţi să intervină în caz de nevoie.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri