Senatul a modificat printr-un vot exprimat în unanimitate, Regulamentul instituţiei, astfel încât propunerile legislative ale parlamentarilor, proiectele de lege ale Guvernului, întrebările şi interpelările senatorilor vor putea fi depuse şi în format online.

Documentele vor putea fi depuse prin intermediul unei aplicaţii electronice: AGIPL - Aplicaţia pentru Gestionarea Înregistrării Proiectelor Legislative.

"Prin această modificare de Regulament oferim nişte metode alternative pentru activitatea sănătoasă a fiecăruia dintre noi. (...) E un proiect la care ne-am gândit încă din perioada stării de urgenţă (...) Fiecare dintre senatori va beneficia de certificate digitale calificate pe durata întregului mandat, pentru a putea depune aceste iniţiative, declaraţii, interpelări online, certificate care să permită semnarea acestor documente cu semnătură electronică avansată", a afirmat Alina Gorghiu, vicepreşedinte al forului legislativ şi unul dintre iniţiatorii actului normativ, conform Agerpres.

Ea şi-a exprimat speranţa ca Senatul să fie un exemplu pentru administraţia publică, în general, şi toate instituţiile statului să declare cât mai repede capitolul digitalizare obiectiv realizat.

Liderul grupului senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a subliniat că e important ca, în secolul XXI, să se poată comunica electronic şi a solicitat vaccinarea senatorilor şi personalul din birourile tehnice.

"Este un dublu motiv pentru asta. Muncesc şcolile, muncesc spitalele. Este o dovadă de solidaritate ca şi parlamentarii să vină la serviciu şi să nu stea acasă pe tabletă. Este important să dezbatem. Procedura simplificată reduce foarte mult din ceea ce trebuie să facă Parlamentul. O prezenţă fizică este mai mult decât de dorit", a spus Romaşcanu.

Când va începe vaccinare personalului din Senat

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a precizat că vaccinarea personalului va începe în jur de 8 martie, iar pentru senatori, Dragu şi-a exprimat speranţa ca în câteva zile să înceapă imunizarea.

Liderul grupului senatorilor AUR, Claudiu Târziu, consideră că proiectul referitor la depunerea actelor normative şi online reprezintă "o soluţie tehnică pe măsura secolului în care trăim", iar despre imunizare a spus să se vaccineze "cine vrea".

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri