USR PLUS a depus proiecte pentru modificarea Regulamentului Camerei Deputaţilor şi Senatului şi a Statutului deputaţilor şi senatorilor, astfel încât parlamentarii care votează "dublu" să fie sancţionaţi disciplinar prin pierderea a peste 80% din indemnizaţie, potrivit unei postări pe o rețea de socializare.

Parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Adică, vor pierde peste 80% din indemnizație. De asemenea, votul viciat prin exprimarea unui vot dublu se va anula.

Redăm mai jos textul integral al postării:

”Ați văzut probabil deja imaginile cu parlamentari PSD și AUR care, fără niciun fel de rușine, au votat cu mai multe cartele la Legea Bugetului pentru 2021. Pentru cei care s-au obișnuit să trateze banii publici ca pe pușculița personală ori de partid, să furi la vot în Parlament a devenit de mult timp un fapt banal. Se vede acest lucru și din reacțiile lor atunci când sunt prinși asupra faptului.

Față de ei, noi nu considerăm că furtul la vot în Parlament trebuie să scape nepedepsit.

De aceea, parlamentarii USR PLUS au depus un proiect de modificare a Statutului senatorilor și deputaților în sensul sancționării disciplinare a celor care nu înțeleg că o funcție de demnitate publică de un asemenea nivel implică integritate și respect față de alegătorii care te-au trimis în Parlament.

Concret, parlamentarii care vor vota la dublu, folosind cartela unui alt senator ori deputat, vor fi sancționați cu reținerea pe o lună a sumei reprezentând diferența între indemnizația brută și valoarea salariului minim brut pe țară. Adică, vor pierde peste 80% din indemnizație! De asemenea, votul viciat prin exprimarea unui vot dublu se va anula.

Pentru noi, o Românie fără hoție nu este un slogan. Iar demersurile pentru atingerea acestui obiectiv nu pot ocoli Parlamentul!”

Sursa foto: Alianta USR PLUS

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri