Premierul Florin Cîţu a declarat că vrea ca emblema Guvernului pe care îl conduce să fie construcţia de spitale noi, subliniind că prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) vor fi alocate sume pentru aceste proiecte.

"Bineînţeles, un alt proiect care a început anul trecut şi trebuie finanţat anul acesta este PNRR. (...) Planul acesta te ajută să ai curajul să faci reformă şi să finanţezi reforma, să finanţezi acele costuri. Şi aici am pornit cam cu aceeaşi idee pe care o avem şi la buget, facem reformă, dar reforma trebuie să se vadă în investiţii. Veţi vedea că resursele alocate în acest PNRR se concentrează pe proiecte de investiţii.

România a rămas în urmă la investiţii în infrastructură, transport feroviar. Cred că cel mai important lucru şi sigur va rămâne emblema, eticheta, ştampila acestui Guvern - dorim să construim spitale noi. Nimeni nu a mai făcut acest lucru în 30 de ani, e momentul să facem acest lucru şi veţi vedea că în acest PNRR sunt alocate sume considerabile pentru construcţia de spitale noi (...) Şi sunt în România spitale care pot fi finalizate până în 2026. Aceasta e singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinim, ca spitalele pe care le vom face să fie finalizate până în 2026, deci să poată să fie finalizate până în 2026. Şi, de aceea îi rog pe toţi ceilalţi care au proiecte de spitale noi în comunităţile lor, dacă pot fi finalizate până în 2026, trebuie să le includem în acest Plan de Reconstrucţie şi Rezilienţă", a declarat Florin Cîţu.

„Vrem să băgăm bani în Sănătate”

Premierul a punctat că sunt mai multe domenii avute în vedere în PNRR, dar a dorit să atragă atenţia asupra construcţiei de spitale.

"Vrem să băgăm bani în Sănătate, să rămână. Spitalele noi trebuie să se construiască şi începem cu acest program. Sunt mai multe lucruri în PNRR, vom discuta despre ele, dar eu vreau să rămână după această guvernare construcţia de spitale noi şi cred că este foarte important să înceapă acum şi la Focşani", declarat Cîţu.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri