Pe 4 aprilie, România sărbătorește ziua NATO. Cu această ocazie, premierul țării, Florin Cîțu, a precizat că alianța ”a fost și continuă să fie principalul garant al securității naționale”.

”Pentru România, NATO a fost și continuă să fie principalul garant și pilonul fundamental al apărării și securității naționale. România are o contribuție activă și semnificativă la misiunile și operațiile aliate, precum și un rol distinct și activ în conturarea politicilor și deciziilor NATO, inclusiv în ceea ce privește măsurile de consolidare a posturii de descurajare și apărare”, a scris Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul a adăugat că NATO și-a dovedit capacitatea de a face față celor mai dificile provocări de-a lungul existenței sale de 70 de ani.

”Toate acestea au fost vizibile inclusiv în contextul actual al luptei împotriva pandemiei de COVID-19, Alianța Nord-Atlantică și membrii săi oferind sprijin care a fost extins inclusiv către parteneri”, a mai menționat premierul.

La 4 aprilie 2021, România sărbătorește Ziua NATO, o tradiție pe care țara noastră o marchează de 17 ani, în prima duminică a lunii aprilie. La 29 martie 2004, România a depus instrumentele de ratificare la Departamentul de Stat al SUA, depozitarul Tratatului Alianţei Nord-Atlantică, urmată de ceremonia arborării drapelului românesc la Cartierul General al NATO, în cadrul reuniunii ministeriale aliate din 2 aprilie 2004.

Sursa video: Ministerul Apărării Naționale

Sursa foto: NATO/Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri