Coaliția de guvernare se află într-un impas, determinat de concedierea lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății. Pe rând, oficialii se acuză între ei, la mijloc fiind fie pacienții internați în spitalele din România, fie cei decedați, în jurul cărora au apărut primele controverse. Astfel, Vlad Voiculescu a anunțat că numărul de decese transmis nu este cel corect, premierul Florin Cîțu cere explicații vicepremierului Dan Barna, iar acesta din urmă răspunde pe Facebook.

Dan Barna a explicat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, nelămuririle din jurul numărului de decese COVID anunțat.

Acesta menționează că, începând cu 15 aprilie, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă a celor aproximativ 26.000 de decese raportate până în prezent.

”Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătății că verifică posibile inadvertențe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorități”, a precizat Barna, în postarea sa.

Acesta insistă că a transmis informațiile către cabinetul premierului, ulterior anunțându-l pe acesta în ședința de Guvern, avertizând asupra unor posibile inadvertențe.

”Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîțu, cu stadiul situației, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătății. Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05. Ulterior, în cadrul ședinței de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situație în analiză la Ministerul Sănătății legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 și că am cerut să-i fie trimisă și că a primit o notă pe acest subiect”, mai scrie vicepremierul.

Nu în ultimul rând, acesta a precizat că Florin Cîțu, premier, dar și actual ministru interimar al Ministerului Sănătății, a confirmat că va analiza datele primite.

Vlad Voiculescu a susținut în prima apariție publică după demiterea sa, printre altele, că există diferențe fundamentale în ceea ce privește numerele raportate și cele reale ale deceselor din spitalele COVID. Legat de acest subiect, Florin Cîțu a precizat că vrea clarificări din partea vicepremierului Dan Barna, care este coordonatorul Ministerului Sănătății, adaugând faptul că acesta nu a prezentat niciodată în ședința de Guvern vreo notă de informare cu privire la această situație.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri