Astăzi, Klaus Iohannis a făcut mai multe declarații referitoare la criza care a apărut în coaliția de guvernare după demiterea lui Vlad Voiculescu. El a spus ce așteptări are de la noul ministru, dar a și explicat cum a văzut situația din ultimele zile.

„Coaliția de guvernare a trecut printr-un moment mai dificil. Oriunde se lucrează cu mai multe forțe politice apar provocări. Nu trebuie să tratăm acest episod altfel decât ceea ce este: o situație în care a trebuit să fie gestionata o problema, iar răspunsul, dincolo de unele declarații mai puțin inspirate, a fost unul bun”, a explicat președintele țării într-o conferință de presă. Pe lângă asta, el a explicat faptul că în ciuda unor declarații „neinspirate”, i s-a părut că liderii coaliției de guvernare au fost maturi.

„Liderii coaliției au dat dovadă de maturitate și responsabilitate și am încredere că vor continua să rămână la fel de uniți. Dialogul a fost cheia care a permis ieșirea din impas într-un mod echilibrat. Prioritatea zero e acum lupta cu pandemia și salvarea vieții cat mai multor români.”, a mai declarat Iohannis. El a spus că diferențele de viziuni sunt „dorite” și firești pentru că astfel ar apărea noi idei, dar le-a cerut guvernanților „mai puține dispute și mai mult dialog”. Cu toate acestea, după ședința Biroului Executiv Național al PNL s-a decis ca miniștrii să nu-și mai atace colegii în public, lucru care pare că se contrazice cu îndemnul președintelui de a avea „dezbateri efervescente”.

„Votul ne obligă să acționăm matur și responsabil. Există diferențe de viziuni și dezbateri efervescente. Acest lucru nu e doar firesc, ci e de dorit, pentru că doar prin confruntări de idei pot fi găsite cele mai corecte și eficiente soluții pentru oameni. Însa aceste diferențe de abordări nu trebuie să ne abată niciun moment de la obiectivul esențial, care este protejarea cetățeanului. Le cer guvernanților mai puține dispute și mai mult dialog, mai puțină patimă politică și mai multă responsabilitate, mai puțin orgoliu și mai multă colaborare”, a spus Iohannis.

Referitor la Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății, Klaus Iohannis a spus că se așteaptă să fie foarte implicată. El a spus că e foarte important ca ministrul să fie eficient și „să le explice românilor care e situația la zi”. Ioana Mihăilă a fost investită în această seară, la scurt timp înainte de declarațiile președintelui.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri