Vom trece Carpații cu o autostradă în această guvernare și vom avea spitale noi în următorii 4 ani, a promis prim-ministrul liberal Florin Cîțu aflat în Parlament la prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență.

”România are nevoie de toată suma pentru a se dezvolta, pentru a arde etape care au fost pierdute în ultimii ani de zile. România are nevoie de investitori. Vom putea implementa acest PNRR în principal cu investitori, cu companii, în special românești. Vom lua toată suma, iar companiile românești vor fi cele care vor implementa acest program(...) Vom trece Carpații cu o autostradă în această guvernare, vom face spitale noi în acești ani, ceea ce nu s-a făcut în ultimii 30 de ani”, a mai promis Cîțu.

Cîțu a mai dat asigurări că, în ciuda comentariilor negative din spațiul public, România va lua întreaga sumă de 29,2 miliarde de euro de la Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a afirmat că de aceea s-a dus a doua oară la Bruxelles, pentru a îi convinge pe partenerii europeni că România este pe drumul cel bun.

„Acest plan și aceste reforme și ce am prezentat eu la Comisia Europeană le garantează tuturor partenerilor străini că suntem pe drumul cel bun. Aceste investiții nu vor mai fi irosite ca până acum. Acest plan nu înseamnă reducerea veniturilor, reducerea pensiilor și alte scenarii apocaliptice. Din contră, reformă înseamnă să administrăm eficient acest bani, și că putem să plătim și pensii mai mari și salarii mai mari până în 2030. Asta înseamnă reformă, să ai un randament mai mare, și asta vom face, și prin banii din buget, și prin fondurile europene. Pentru că mă interesează toți românii”. a adăugat Cîțu.

Premierul a precizat că banii vor fi distribuiți, în principal, astfel:

  • Managementul apei – circa 2 miliarde euro.
  • Împăduriri – 1,3 miliarde euro.
  • Managementul deșeurilor 1,1 miliarde euro.
  • Transport – 7,6 miliarde euro.
  • Energie regenerabilă – rețele de gaze și hidrogen – 1,6 miliarde de euro.
  • Cloud guvernamental, digitalizarea administrației publice – 2 miliarde de euro.
  • Fondul local pentru tranziție verde și digitală – 2,1 miliarde euro.
  • Fondul pentru spitale – 2,4 miliarde euro, da, vom face spitale noi.
  • România Educată – 3,6 miliarde euro.

Acest program este garanția pe care o dau românilor că vom reduce semnificativ decalajul dintre noi și țările dezvoltate

Florin Cîțu

-știre în curs de actualizare-

Sursa foto: Guvernul României/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri