Ministrul Muncii Raluca Turcan a declarat că în privința creșterii vârstei de pensionare „vorbim despre opțiune”, referindu-se la românii care vor să lucreze și după vârsta de 65 de ani dar care vor să continue să lucreze, și care ar trebui să aibă o acoperire legală pentru această alegere.

Declarația ministrului vine în contextul în care la nivelul Coaliției s-a discutat despre creșterea vârstei de pensionare, anunțul fiind făcut chiar de președintele PNL, Ludovic Orban, care a precizat însă că nu s-a luat o decizie. „În fiecare secundă am spus un lucru, vorbim despre opțiuni. Și opțiunile sunt generate de cifre. Avem 125.000 de persoane peste 65 de ani care după ieșirea la pensie aleg să se reangajeze”, a afirmat demnitarul liberal, potrivit Digi24.

Citește și Barna: Ministerul Muncii lucrează la o nouă lege a pensiilor

Referitor la pensiile speciale, Raluca Turcan a spus că „avem un plan de comunicare cu Comisia Europeană, inclusiv discuții cu privire la beneficiarii de pensii speciale și aici vorbim de o recalculare a pensiilor speciale cu câteva condiții. Dacă ai restricții la intrarea în sistem să discuți separat cu fiecare beneficiar și să ții cont de deciziile Curții Constituționale. De exemplu, la magistrați avem o decizie a Curții. Nu poți veni cu decizii peste CCR pentru că ne batem joc de munca noastră”.

Sursa foto: Raluca Turcan/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri