Un nou scandal politic apare în București. Nemulțumit de modalitatea ocupării unor posturi vacante din Primăria Municipiului București, prefectul Alin Stoica dă în judecată instituția cu pricina. Acesta și-a motivat decizia într-o postare pe pagina de Facebook.

Alin Stoica acuză Primăria Municipiului București de politizarea procesului de ocupare a unor posturi vacante din cadrul instituției. Prefectul insistă ca instituția să respecte legea concursului și să nu admită excepții.

”De ce am acționat în instanță PMB? Pentru că, în urma corespondenței oficiale și a discuțiilor directe, a ales să continue practica de a detașa consilierii primarului pe posturi din aparatul de specialitate”, a scris Stoica, în postarea sa.

Tot el a precizat, într-o intervenție la Digi24, că inclusiv excepțiile existente de la legea concursului permit ocuparea TEMPORARĂ a posturilor vacante. În plus, acesta a menționat că a avut o discuție cu primarul Capitalei pe această temă, însă nu au ajuns la niciun acord.

”De mai mult timp, Prefectura a transmis către toate primăriile din București (cele 6 sectoare și PMB) o adresă de îndrumare prin care se exprima poziția în legătură cu practica detașării consilierilor primarilor pe posturi în aparatul administrativ, fie în aparatul primăriilor, fie în instituțiile subordonate (e.g. Administrația Crematoriilor, Administrația Străzilor). Conform Programului de Guvernare, se urmărește depolitizarea administrației și instituțiilor publice. Practica de a aduce în instituții personal (în special de conducere, dar nu numai - vezi Apele Române) din cadrul aparatului de partid, doar pe considerentul că este loial demnitarului, este păguboasă pentru stat, slăbind instituțiile publice. Totodată, legea prevede că orice post vacant să fie ocupat prin concurs sau examen, iar legea trebuie respectată, pentru a ne asigura că posturile sunt ocupate de oameni bine pregătiți, cu experiența și abilitățile necesare postului”, a mai menționat prefectul.

Spre deosebire de răspunsul primăriilor de sector, PMB a precizat că metoda aplicată este legală și nu va renunța la angajarea sub această formă.

”De ce am atacat această detașare și nu altele? Pentru că este cea făcută după ce a avut loc corespondența oficială. Vor urma și celelalte detașări, din toate primăriile. Este ceva politic la mijloc? Da, aplicarea Programului de Guvernare”, a conchis Alin Stoica, prefectul municipiului București.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri