29 Iunie 2021

Anca Dragu: Moțiunea a fost un exercițiu de imagine pentru PSD, pe care tocmai l-a pierdut



Anca Dragu, președintele Senatului, a declarat după eșecul moțiunii de cenzură a PSD împotriva Guvernului Cîțu că a fost doar un exercițiu de imagine a partidului din opoziție, unul pe care l-a pierdut.

„Moțiunea de cenzură a picat. Astăzi, am arătat în Parlament că suntem uniți și că această coaliție este singura șansă pentru dezvoltarea României. Moțiunea de astăzi a fost un exercițiu de imagine pentru PSD, un exercițiu pe care tocmai l-a pierdut. Coaliția se întoarce la treabă. Dezvoltarea țării nu intră în vacanță”, a scris Anca Dragu pe pagina sa de Facebook.

Moțiunea de cenzură depusă împotriva guvernului condus de Florin Cîțu a picat în Parlament, după ce nu a fost întrunit numărul prevăzut de Constituție ca o moțiune să fie adoptată, prin urmare actualul guvern va rămâne în funcțiune.

Potrivit rezultatelor prezentate la finalul procesului de numărare a votului, din totalul de 446 deputați și senatori, dar 355 prezenți, și au fost exprimate 202, voturi. Dintre acestea pentru 201 au fost pentru demiterea Guvernului, dar nu a fost întrunit baremul stabilit prin Constituție, ca moțiunea să fie aprobată.



Citeste si