Dacian Cioloș a oferit mai multe detalii despre relația pe care USR PLUS o are cu AUR, formațiunea politică alături de care a semnat o moțiune de cenzură cu intenția de a-l înlătura pe Florin Cîțu din funcția de premier.

Co-președintele USR PLUS a spus că această alianță a fost doar o „procedură administrativă”și că în continuare partidul politic pe care îl conduce nu are un proiect comun cu AUR.

„Nu suntem parteneri, nu avem niciun acord, nu avem nici obiective politice comune, nu am negociat nimic, nu împărtășim obiective și viziune politice, avem programe politice diferite. Nu avem în comun decât faptul că au semnat și cei de la AUR o moțiune de cenzură împotriva premierului Cîțu. Atât.

Nu avem un proiect politic comun cu cei de la AUR, nu împărtășim viziuni politice cu ei. E pur și simplu o procedură administrativă în Parlament, atunci când vrei să depui o moțiune de cenzură ceri semnături parlamentarilor, indiferent de partid, pentru că tu ai o moțiune pe care ai prezentat-o și ceri semnături, se îndeplinește numărul de semnături, îndeplinești procedura parlamentară și punct”, a declarat copreședintele USR PLUS Dacian Cioloș, la Digi24.

Dacian Cioloș: „Nu e vina USR-PLUS că AUR e la guvernare”

Întrebat dacă este de părere că românii s-au vaccinat în număr prea mic din cauza influenței pe care o are partidul AUR, Dacian Cioloș a răspuns că și reprezentanții acestei formațiuni au contribuit la acest lucru, dar și la propagarea mai multor fake-news-uri legate de vaccin care au îndepărtat oamenii de intenția de imunizare cu serul anti COVID.

„Da, cred că au ocupat mult mai mult spațiu decât ocupă și au ocupat medicii și oamenii cu experiență care pot să explice cetățenilor lucruri despre vaccin”, a spus eurodeputatul.

În această notă, Cioloș a fost întrebat și dacă AUR merită să dea jos un Guvern alături de USR PLUS, timp în care co-președintele USR PLUS a răspuns:

„Nu noi i-am trimis în Parlament, cei care i-au trimis în Parlament, să aibă reprezentanți acolo, în fața lor să răspundă. Nu e vina noastră că au ajuns ei în Parlament”.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri