Criza politică este în derulare în România, urmând ca, în plină criză sanitară, să aibă loc congresul PNL, la care sunt așteptați circa 5.000 de participanți, printre care și președintele Klaus Iohannis. Ludovic Orban, aflat în competiția pentru președinția partidului, a declarat că va câștiga congresul și că are capacitataea de a reface coaliția pentru a scoate România din criză.

”Am capacitatea de a reface coaliția, am respectat întotdeauna colegii din celelalte partide. Iar coaliția este cea mai bună variantă de guvernare pentru România. Coaliția nu s-a destrămat, e doar un moment de criză, cauzat de deciziile premierului”, a comentat Orban, invitat la Digi24.

Președintele Camerei Deputaților a precizat și că președintele Iohannis este binevenit la congres, prezența sa la evenimentele Partidului Național Liberal fiind o cutumă. Cât despre lupta sa politică cu Florin Cîțu și eventuale preferințe la nivelul alegerilor din cadrul facțiunii politice, Orban a menționat că președintele Iohannis nu poate avea astfel de opinii politice. Acesta a insistat că nu este constituțional un astfel de comportament.

”Președintele nu pote să își permită să fie partizan al unui partid politic. Președintele trebuie să fie în parteneriat cu întregul partid, nu poate avea preferințe, va crea dificultăți la nivelul grupului”, a adăugat acesta.

Totodată, Orban dă vina pe Cîțu pentru criza politică, acuzând că deciziile sale au distrus unitatea Guvernului.

”Mi se rupe inima că am muncit mult cu oameni din partid pentru a aduce PNL la un standard, iar în trei luni, partidul a fost distrus de către un comportament nepotrivit. Demiterea secretarilor de stat, demiterea șeful Gărzii de Mediu, cum poți reface coaliția când tu rupi toate punțile de colaborare”, a mai spus președintele Camerei Deputaților.

Orban renunță la funcția de președinte al Camerei dacă pierde congresul

Ludovic Orban insistă că va câștiga congresul. Mai mult decât atât, așteaptă un telefon din partea adversarului său după evenimentul din 25 septembrie.

Însă dacă va pierde alegerile din interiorul partidului, Orban va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

”Cine pierde congresul nu mai are legitimitate să gestioneze o astfel de funcție. Sunt sigur că Florin Cîțu nu mai rezistă mult în funcția de premier”, a adăugat acesta.

Sursa foto: Agerpres FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri