Preşedintele PNL, Ludovic Orban, candidat la un nou mandat de lider al liberalilor, a afirmat că susţine varianta refacerii coaliţiei de guvernare, despre care spune că este "singura coaliţie onorabilă".

"Prima variantă, pe care o susţin şi pe care o apăr cu toată puterea, este aceea de a rămâne principalul partid de guvernământ prin refacerea coaliţiei de guvernare, care este singura coaliţie onorabilă, singura coaliţie care are un program de guvernare care poate să ducă România în direcţia bună. Iar pentru acest lucru, după Congres, cum ne vom prezenta în faţa partenerilor noştri din Coaliţie, dacă va fi ales cel care a provocat criza, în loc să fie ales cel care are soluţia la criză, cel care este respectat, cel care are cu adevărat capacitatea să refacă majoritatea parlamentară, să genereze un guvern de patru ani pentru România, condus de un premier al Partidului Naţional Liberal?", a afirmat Orban, la Congresul PNL.

El a ridicat problema guvernării şi a situaţiei în care se află aceasta în prezent.

"Realitatea este, în momentul de faţă, că suntem într-o ecuaţie aproape imposibilă. Atâta timp cât nişte parteneri care au fost cu noi în Coaliţie s-au retras din coaliţie şi au spus că au o singură condiţie pentru a reveni în coaliţie, stau şi mă întreb cum vom îndeplini această condiţie?", a arătat liderul liberal, conform Agerpres.ro.

Totodată, Orban a făcut referiri şi la modul în care va fi asigurată majoritatea parlamentară şi la "negocieri pe sub masă" cu PSD.

"Cu cine facem majoritate parlamentară? Credeţi că există vreun liberal cu capul pe umeri care să fie de acord cu a bate palma cu PSD, cu refacerea USL-ului, cu compromiterea Partidului Naţional Liberal într-o combinaţie pe masă sau pe sub masă cu PSD? Eu cred că nu. Iar dacă există cineva, s-o spună, deschis, pentru că negocieri pe sub masă s-au făcut. Şi dacă cineva îşi imaginează că guvernul minoritar va putea rezista cu sprijin în Parlament înseamnă că este un naiv şi înseamnă că nu cunoaşte PSD", a arătat Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri