21 Octombrie 2021

Ludovic Orban demisionează din grupul parlamentar PNL: Categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă



Criza politică din România atinge noi niveluri și ne face să fim martorii unor decizii la care nu ne așteptam. Ludovic Orban, fost președinte al Partidului Național Liberal, a declarat că va demisiona din grupul parlamentar al PNL și că nu va vota nicidecum guvernul Ciucă.

”Categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul, îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar al PNL”, a declarat Orban, într-o intervenție, la B1 TV.

Orban acuză că PNL își pierde autoritatea ca partid și se lasă condus de deciziile președintelui, Klaus Iohannis.

”Acolo era practic o bătaie. Veniseră să se bată ardelenii, care-l sprijineau pe Bode, cu cei care-l susţineau pe Cîţu. Au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele, respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există. Forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voinţă, o conducere plină de obedienţă care nu are nicio coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi care primeşte dictatele”, a mai precizat fostul președinte al PNL.

Bineînțeles, Orban a ținut să amintească și de PSD și de înțelegerile care au loc în prezent între cele două partide, oponente, până la un moment dat. Orban descrie prezenta situație drept o trădare.

”Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forţa conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înţelegere cu PSD, reprezintă o trădare gravă a alegătorilor. Printr-un Guvern minoritar învestit din mila PSD va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme”, a conchis Orban.



Citeste si