Premierul desemnat Nicolae Ciucă mai are foarte puțin la dispoziție până la votul de învestitură în Parlament. În timp ce multe voci nu dau mari șanse unui guvern în frunte cu generalul Ciucă, Crin Antonescu, fost președinte PNL, a declarat că PNL are o propunere bună, dătătoare de speranță cu generalul Ciucă.

”PNL are o propunere bună, dătătoare de speranță cu generalul Ciucă, datorită experienței experienței sale de semitehnocrat. România trece printr-o criză și are nevoie de soluții fezabile, nu naturale”, a declarat Antonescu, fost președinte PNL, într-o intervenție la Digi24.

Acesta a precizat că varianta refacerii coaliției nu este cea mai ”sănătoasă” soluție pentru țară, argumentând cu următoarele:

  • există o mare ostilitate între PNL și USR PLUS,
  • conflictele dintre cele două partide sunt fundamentale și niciunul nu este dispus să treacă cu vederea,
  • PNL este îngrijorat cu privire la capacitatea USR de a guverna (ținând cont de gestionarea Ministerului Sănătății în pandemie sau de situația de la primăria Sectorului 1).

”Singurul lucru care unește aceste două partide este că ambele sunt de dreapta și nu este suficient”, a comentat Antonescu.

Totodată, fostul președinte PNL a precizat că politicienii trebuie să facă abstracție de sondajele de opinie și să guverneze România, aceasta fiind prima așteptare a românilor.

”Sondajele nu arată nimic surprinzător. Nu popularitatea este importantă în politică, ci fapta”, a adăugat Antonescu.

Nu în ultimul rând, Antonescu a amintit de rolul președintelui, care are o importanță majoră, mai ales în situații de criză ca cele traversate în prezent.

”Klaus Iohannis trebuie să aibă o opțiune față de calea de urmat, trebuie să facă uz de toate prerogativele și de toata influența și autoritatea politică. Iar dacă nu va ieși guvernul lui Ciuca, va fi din nou o șansă ratată pentru țară”, a conchis Antonescu.

Sursa foto: Crin Antonescu/ Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri