Conducerea PNL s-a reunit într-o ședință importantă marți seara pentru a decide soarta guvernării. În contextul în care premierul desemnat, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul în urmă cu o zi, PNL trebuie să decidă acum dacă să facă majoritate guvernamentală cu USR sau cu PSD. Deocamdată, părerile liberalilor sunt împărțite.

UPDATE 20:37 - PNL a votat echipa de negociere și flexibilizarea mandatului. Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu sunt cei care fac parte din echipa de negociere. Aceștia urmează să discute formarea unei alianțe atât cu PSD cât și cu USR, potrivit Digi24.

Știrea inițială

Liderii PNL discută despre flexibilizarea mandatului, dar și despre stabilirea echipei de negociere cu USR, respectiv PSD. Din echipă ar urma să facă parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu.

Anumiți participanți la ședință susțin că liberalii au discutat despre „un mandat flexibil” și obținerea unei majorități parlamentare „în jurul unui premier PNL”. Florin Cîțu a propus anularea rezoluțiilor care interziceau negocierile cu USR și PSD, au declarat surse politice pentru Digi24.

Dan Vîlceanu: „Opțiunea mea e USR”

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a afirmat înainte de a participa la şedinţă că opţiunea sa personală este pentru o majoritate cu USR.

„Astăzi, noi, la şedinţa aceasta, facem altceva - stabilim mandatul de negociere (...) cu toate formaţiunile. (...) Sunt doar două variante de a face majoritate în Parlamentul României - USR şi PSD", a spus Vîlceanu, potrivit Agerpres.

El a spus că premierul va fi desemnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat înainte de a intra la şedinţă că vor fi stabilite "mandate de negociere pentru ambele", fără a răspunde dacă cu PSD sau cu USR.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri