Florin Cîțu, premierul interimar al României a făcut scurte declarații după ședința din conducerea PNL. Președintele PNL a transmis că atât la negocierile cu USR, cât și la cele cu PSD, liberalii vor propune varianta de a merge la guvernare cu un premierul venit din partea PNL.

„În şedinţa BPN al PNL a fost aprobată propunerea de flexibilizare a mandatului de negociere cu forţele democratice din Parlamentul României şi echipa de negociere. Echipa de negociere este condusă de preşedintele partidului şi din ea fac parte cei patru prim-vicepreşedinţi şi secretarul general. Au fost două abţineri (...)

Avem un partid care a plecat de la guvernare, unul care votat cu AUR. Sunt peste tot probleme. Noi vrem și suntem gata să rezolvăm această criză. Tot PNL-ul face, ia o decizie de a flexibiliza și de a discuta. E important să depășim această criză. Vom reveni în BPN și în funcție de ce decizie se va lua, vom reveni (...)

Premierul e desemnat de președintele României, vom discuta și acest lucru. PNL poate să meargă cu o propunere, dar întotdeauna desemnarea vine de la preşedintele României (...) Nu vom modifica nimic din ceea ce noi am susținut mereu: o guvernare liberală. Noi vom merge la aceste negocieri cu o strategie, dar un lucru e cert: în ambele variante mergem cu un premier PNL. Pe mine mă interesează să avem un guvern cât mai repede și vom merge penntru a formă o coaliție cât mai curând”, a spus Florin Cîțu.

"Nu avem o discuţie despre premier. Ştiţi foarte bine că astăzi am flexibilizat două decizii. Decizia de a putea să mergem la guvernare cu cei de la USR şi altă decizie, pe care o luasem în Consiliul Naţional, de a nu guverna cu PSD. Deci sunt două decizii pe care le-am flexibilizat. Rămâne decizia PNL - şi astăzi nu am discutat despre ea - ca premierul să fie preşedintele partidului, dar la negocieri vom merge cu propunerea doar ca premierul să fie al PNL. După aceea vom discuta mai departe în funcţie de negocieri", a precizat Cîţu, potrivit Agerpres.

Întrebat cât de serioase sunt negocierile atâta timp cât timp PNL nu propune un premier şi de ce partidul său se fereşte să spună public care este premierul, Cîţu a spus: "Nu se fereşte PNL. Merge la aceste negocieri şi spune foarte clar că noi vrem să facem această guvernare în jurul PNL, cu premier liberal. Şi avem decizia PNL care încă nu a fost modificată".

Reamintim că PNL s-a reunit într-o ședință importantă marți seara pentru a decide soarta guvernării. În contextul în care premierul desemnat, Nicolae Ciucă și-a depus mandatul în urmă cu o zi, PNL trebuie să decidă acum dacă să facă majoritate guvernamentală cu USR sau cu PSD. În cadrul ședinței, liderii PNL au votat o echipă de flexibilizare și negociere a mandatului. Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu sunt cei care fac parte din echipa de negociere.

Sursa foto: Facebook / Raluca Turcan

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri