Negocierile pentru formarea coaliției continuă și astăzi. După ce ieri, PNL s-a întâlnit la negocieri cu USR, astăzi liberalii se întrunesc alături de liderii PSD. Între timp, Dacian Cioloș a transmis că partidul pe care îl conduce are pe masă toate opțiunile, mai puțin cea în care ar intra într-un guvern condus de Florin Cîțu.

„Noi vrem să știm cât mai repede ce decide PNL. Par nehotărâți, se plimbă dintr-o parte într-alta, cu datele și informațiile pe masă. Ei știu care suint așteptările noastre. Noi vrem, dincolo de aplicarea unor soluții pentru ieșirea din criza energetică și sanitară, să punem în aplicare reforme. Toate ieșirile aceastea temporare nu pot fi rezolvate de o coaliție PSD-PNL (...)

Nu e vorba de limita noastră de răbdare, avem deja de câteva săptămâni răbdare, dar românii nu mai au răbdare. Nu față de noi trebuie sas-is asume răspunderea, ci față de români”, a spus Dacian Cioloș, într-o intervenție la Digi24.

Președintele USR a fost întrebat și ce s-ar întâmpla în eventualitatea în care Florin Cîțu, președintele PNL ar putea ocupa din nou funcția de premier.

„Asta e o glumă, haideți să încheiem acest subiect. Eu va propun să discutăm de lucruri serioase, de programe de guvernare, de ce facem împreună, de cum structurăm coaliția. E un subiect reîncălzit (...)

Nu e vorba de nicio impresie. Nu mai mergem pe impresie, am spus ieri la ieșirea din discuții să ne organizăm că dacă începem să ne punem de acord cum facem echipele de negociere. Am convenit împreuna că lăsăm subiectul premierului mai încolo. Suntem de acord ca premierul să vină de la PNL, am spus că suntem de acord. Dar poziția USR e arhicunoscută legat de premier.

Intenția de a rămâne opoziția rămâne, ele sunt în continuare pe masă, suntem conștienți că putem fi și în situația de a avea alegeri anticipate. Am discutat despre toate opțiunile pe masă, la modul realist”, a mai precizat Dacian Cioloș.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri