Comisarul european Thierry Breton, prezent la București a transmis un mesaj dur, prin care trage practic la răspundere România, din cauza procentului mic de vaccinare, fiind una din țările UE în care s-au vaccinat cei mai puțini oameni.

Oficialul european transmite că este de datoria românilor să se vaccineze și a autorităților să implementeze la scară largă certificatul verde de vaccinare, oferind exemplul unor state ca Germania sau Austria.

„Statele membre UE iau măsuri extrem de dure acum. În Germania, dacă nu ești vaccinat nu poți merge la muncă, în Austria nu ai voie să ieși din casă. Peste tot în UE sunt luate măsuri dificile și curajoase. (..) Este nevoie de curaj politic ”, a declarat comisarul, potrivit HotNews.

Mai mult, în contextul îngrijorărilor tot mai mare care privesc România, în ceea ce privește vaccinarea, Thierry Breton spune că ar trebuie să ne amintim cât de norocoși sunt românii că pot beneficia de acest ser cu care se pot imuniza.

„Aș spune tuturor românilor și mai ales celor care ne privesc acum că suntem europeni cu toții, avem aceleași valori și trebuie să luptăm împotriva pandemiei (...) Este extrem de important să ne vaccinăm și să avem certificatul verde pentru a merge la școală, la restaurant și la discotecă. Vaccinul nu este doar pentru cei vârstnici. Trebuie să vă gândiți la părinții și bunicii voștri”, a mai precizat comisarul UE, conform sursei citate.

Vaccinare în România. Ce procent din populație s-a imunizat:

  • 39% populație generală
  • 44,3 % populație eligibila ( 12+)
  • 46,6% populație adulta (18+)

Reamintim că Legea certificatului digital la locul de munca e blocata în Parlament, la Senat. Au fost depuse mai multe amendamente de către partidele politice însă deocamdată nu s-a trecut mai departe de această etapă. Nelu Tătaru, Președintele Comisiei de sănătate din Camera Deputaților a declarat că s-a acceptat un termen de 30 de zile pentru testarea gratuită a angajaților din România, atât pentru cei din aparatul de stat, cât și pentru cei care activează în mediul privat.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri