Începând de astăzi, România are un nou Guvern. Parlamentul a aprobat noua coaliție cu 318 voturi pentru, iar miniștri au depus jurământul la ora 15:00. ”Criza politică s-a terminat. Avem un guvern solid acum”, a declarat Klaus Iohannis, președintele României, la finalul depunerii jurământului.

”Criza politică s-a terminat, avem un guvern solid, fondat pe o majoritate parlamentară considerabilă. Însă celelalte crize probleme nu au dispărut. Pandemia nu s-a terminat, criza energetică nu s-a terminat, capătă noi forme. Bugetul pe acest an va trebui rectificat, iar bugetul pentru anul urmator trebuie pregătit și votat”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat că, în afara problemelor menționate, există și o serie de oportunități, mai cu seamă PNRR, care reprezintă o sumă mare de bani ce trebuie investită.

”Avem nevoie de măsuri consistente pentru a garanta creșterea economică. Lumea s-a săturat de criză și de promisiuni, oamenii vor să vadă fapte și rezultate”, a completat Iohannis.

Totodată, acesta a amintit că procesul creării unui nou Guvern nu a fost deloc simplu, ținând cont de orgoliile politice.

”Nu a fost simplu ca într-o coaliție să vină partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt. S-a trecut peste multe orgolii, mai mari sau mai mici”, a conchis președintele.

Guvernul Ciucă se instalează după mai bine de o lună de la demiterea celui condus de către colegul său de partid Florin Cîțu, fiind rezultatul unei coaliții construite împreună cu PSD, până de curând dusmanul ”de moarte” al liberalilor și UDMR. Noul prim-ministrul ajunge astfel să fie cel de-al 7-lea pe care România îl are în ultimii 6 ani, dacă îi luăm în considerare începând cu momentul investirii Guvernului Cioloș , fără a-i trece în revistă pe cei interimari.

Sursa foto: Administrația Prezidențială

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri