Certificatul verde stârnește de câteva zile tensiuni în rândul coaliției. Liderii PNL, PSD și UDMR iau în calcul noi modificări ale proiectului și vor ca certificatul verde să nu mai trebuiască să fie folosit la locul de muncă drept măsură de acces. Varianta ar fi fost propusă de președintele Klaus Iohannis, în urma mai multor discuții pe care le-a purtat cu membrii Guvernului. Liderul PSD, Marcel Ciolacu a transmis că o decizie finală încă nu a fost adoptată în privința certificatului verde și a dat asigurări că vaccinarea nu va fi o componentă obligatorie pentru nimeni în România.

„În acest moment există o ordonanță de urgență în ceea ce privește certificatul verde. Dacă acest proiect nu aduce nimic nou, categoric nu are sens să mergem cu un proiect care nu aduce nimic nou (...) De aceea, ministrul (n.red. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila) a venit cu o propuenre, care are o latură de specialitate și o latură care nu încalcă constituția. Vom vedea forma finală (...)

Domnul Iohannis nu e specialist în constituționalitate. Domnul Titus corlățean este un specialist. Veți vedea decizia pe care o vom lua în coaliție. Acum două luni am spus că nu e suficient doar certificatul verde. Acum două luni am avut o părere și mi-o mențin. E nevoie să venim și cu o organizare la ATI, nu câte două ici și colo, lucruri fundamentate medical. Mai mult, trebuie să venim și cu un stoc de medicamente.

În ceea ce privește suspendarea contractului de muncă, ar putea fi o prevedere neconstituțională. Avem și noutăți în acest proiect, dar nu pot să vi le spun pentru că nu avem încă decizia finală (...) Niciodată nu s-a vorbit de obligativitatea vaccinării cuiva”, a declarat Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri