Statele Unite ale Americii (SUA) vor trimite mai multe trupe în Europa pentru a întări prezența defensivă pe flancul estic. Astfel, în contextul unui potențial conflict pe care l-ar putea porni Rusia, în Ucraina, în România vor fi trimiși aproximativ 1.000 de soldați americani.

Vasile Dâncu, ministrul Apărării a transmis că programul exact al dislocării soldaților americani nu se cunoaște cu exactitate, însă este o chestiune de „câteva zile”.

„Se poate ca această prezență să fie activată în câteva zile, poate să mai dureze un pic, dar în orice caz este vorba de un program pe care îl stabilim acum, în aceste zile, și care va fi destul de rapid. Avem două sau trei locuri în care este posibil ca soldații să fie cantonați, dar nu e informație oficială în acest moment.

Noi eram pregătiți să primim trupe NATO. Este vorba despre o prezență a unui regiment mecanizat, care se poate deplasa foarte repede dintr-un loc în altul cu cea mai modernă tehnică, deci este vorba de o prezență cu tehnică cu tot”, a precizat Vasile Dîncu (foto), ministrul Apărării, la Digi 24.

Vasile DincuSursa foto: Facebook / Vasile Dîncu

Potrivit sursei citate, Vasile Dîncu a mai precizat că „Președintele României a cerut să se suplimenteze trupele de pe flancul estic și să fie o prezență militară aici solidă”. Oficialul atrage atenția asupra faptului că propaganda răspândită de Rusia, pe rețelele sociale, trebuie tratată cu maximă importanță pentru că aceste informații false vor să arate că există disensiuni între Uniunea Europeană și NATO.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri