Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat că va depune plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion, ca urmare a comportamentului agresiv pe care acesta l-a avut la adresa sa în cadrul dezbaterii moţiunii de cenzură.

"Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri "barbare" prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni şi în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită şi educată, să îşi aducă aminte măcar de buna creştere, de buna cuviinţă, de ceea ce îl învaţă preoţii şi oamenii de bine. Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunţ că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toţii o societate civilizată, în care aleşii din Parlament să nu aibă ieşiri cu tentă violentă!", a scris Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

Şedinţa de plen de luni a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

"Pot să-i spun domnului Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul?", i-a transmis Popescu lui Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Popescu, numindu-l ''hoţ''.

"Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion", a cerut Daniel Suciu, preşedintele de şedinţă.

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care Daniel Suciu a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa, conform Agerpres.ro.

"Stimaţi colegi, este pentru prima dată în istoria parlamentarismului când un ministru sau un vorbitor, în timp ce îşi ţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii, eu nu pot să conduc şedinţa. Convoc şedinţa Biroului permanent, declar şedinţa închisă", a afirmat Suciu.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri