O grădiniță a fost bombardată în Ucraina. Rusia spune că focul a fost pornit de separatiștii proruși și neagă că ar fi făcut această mișcare.

Guvernul de la Kiev a anunțat că forțele separatiste, sprijinite de Rusia au tras mai multe focuri de artilerie într-un sat din regiunea Luhansk, scrie Hotnews.

Separatiștii au acuzat forțele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore, în timp ce Ucraina i-a acuzat pe rebeli că au tras obuze, inclusiv unele care au lovit o grădiniță, provocând șocuri de obuze.

Un fotograf Reuters din orașul Kadiivka din regiunea Luhansk, ținută de rebeli din Ucraina, a auzit sunetul unor focuri de artilerie din direcția liniei de contact, dar nu a putut imediat să evalueze detaliile incidentului, anunță Reuters.

Kievul și aliații săi occidentali au spus în mod repetat în ultimele săptămâni că sunt de părere că Moscova ar putea folosi un incident în conflictul separatist ca justificare pentru o invazie. Rusia, la rândul ei, a acuzat Kievul că încearcă să provoace o escaladare pentru a recuceri teritoriul rebelilor prin forță.

O sursă diplomatică a declarat că o misiune de monitorizare de lungă durată a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa a înregistrat mai multe incidente de bombardamente de-a lungul liniei de contact la primele ore ale zilei de joi.

Întrucât, o încetare a focului din 2015 a pus capăt unei lupte majore în conflictul separatist, OSCE a raportat de obicei zeci de încălcări ale încetării focului în fiecare zi, cu bombardamente sau ciocniri semnificative care au dus la răni sau deces de mai multe ori pe lună.

Autoproclamata Republică Populară Luhansk, una dintre cele două regiuni rebele, a declarat că forțele ucrainene au folosit mortiere, lansatoare de grenade și o mitralieră în patru incidente separate de joi.

„Forțele armate ale Ucrainei au încălcat brutal regimul de încetare a focului, folosind arme grele, care, conform acordurilor de la Minsk, ar trebui retrase”, au spus separatiștii într-un comunicat.

Referindu-se la rebeli, armata ucraineană a spus: „Cu un cinism deosebit, trupele de ocupație ruse au bombardat satul Stanytsa Lugansk din regiunea Lugansk. Ca urmare a utilizării armelor grele de artilerie de către teroriști, obuzele au lovit clădirea grădiniței. date preliminare, doi civili au primit un șoc de obuz”.

Camera inferioară a parlamentului Rusiei a votat marți pentru a-i cere președintelui Vladimir Putin să recunoască cele două republici separatiste autoproclamate ca independente.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri