Prim-ministrul Nicolae Ciucă spune că Guvernul a decis noi măsuri de protecție a consumatorilor de energie, măsuri care vor ține un an.

„Nu cu mult timp în urmă am decis noile măsuri de protejare a populației și economiei de efectele creșterii prețurilor la energie și gaze naturale. Aceste măsuri vor fi aplicate timp de un an de zile, vor garanta predictibilitatea și stabilitatea de care cetățenii și mediul de afaceri au nevoie”, a declarat prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

La electrcitate, pentru clienții casnici s-a stabilit:
Introducerea unui tarif social de 0,68 de lei/KW, cu TVA inclus, pentru gospodăriile cu un consum lunar până în 100 de KW, peste patru milioane de gospodării din România încadrându-se la acest prag de consum.

Citește și: Expert energie: Sfatul meu pentru consumatori este să țină cu dinții de contractul pe care îl au

Alte patru milioane de gospodării care au un consum lunar de 100-300 KW vor beneficia de tariful de 0,8 lei/KW, cu TVA inclus.

„Impactul acestor măsuri este estimat la 3,62 miliarde lei”.

Pentru clienții non-casnici: IMM-urile, instituții publice, spitale, școli și grădinițe, lăcașuri de cult, primării, tariful plafonat va fi de un leu pe KW, potrivit prim-ministrului.

Problema scumpirilor enorme la energie a început în această iarnă și a dat peste cap atât inflația, cât și producția multor companii, iar statul a venit cu un set de măsuri de plafonări și compensații la energie care urmează să expire de la 1 aprilie. BNR a afirmat că dacă schema respectivă de nu se va prelungi, inflația va ajunge la 11% atunci când ele vor expira, însă se pare că Guvernul a decis extinderea acestora, în forma enunțată de premierul Ciucă.

Știre în curs de actualizare.

Sursa foto: Guvernul României

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Filip Bodoc
Filip este preocupat de feluritele tipuri de limbaj și de modul în care acestea însoțesc și determină legăturile indivizilor și ale comunităților și obișnuiește să își finalizeze observațiile scriind. Absolvent al Facultății de Istorie a Universității din București și specializat pe Relații Internaționale, el consideră că instituțiile de pe teritoriul unui stat – și mai cu seamă cele economice – sunt într-o strânsă întrepătrundere cu...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri