Președintele SUA, Joe Biden a făcut noi declarații în cadrul Consiliului European, invitat în cadrul maratonului de summituri la care a ajuns încă de joi.

SUA și Uniunea Europeană au agreat un nou plan prin care se încearcă renunțarea la dependența de gaz rusesc. Mai exact pentru a duce la îndeplinire acest obiectiv, Statele Unite ale Americii s-au angajat să ofere noi alternative statelor UE, care sunt dependente de gazul rusesc.

Iată principalele declarații ale lui Joe Bide, președintele SUA, invitat la Bruxelles:

„Am făcut pași importanți pentru a furniza energie curată pentru a ajuta Europa să reducă dependența de gazul rusesc. Vom reduce importul de gaz rusesc în SUA. În timp ce UE continuă să renunțe la gazul rusesc, Comisia Europeană va lucra împreună cu SUA pentru a construi mai multă infrastructură pentru a primi gaz.

Este important să facem acest lucru și să nu intrăm în conflict cu încălzirea globală. Trebuie să facem asta pentru a respecta regulile climatice și trebuie să construim infrastructura pentru energia curată, verde. SUA și UE vor lucra împreună pentru a reduce dependența de gazul rusesc.

Siguranța este un alt element important de pe agenda noastră. Ne asigurăm că cetățenii noștri sunt în siguranță din punct de vedere al datelor, vom concura împreună pentru o economie digitală înfloritoare, SUA și UE lucrăm împreună la un proiect de a aduce împreună economiile noastre pentru că împărtășim aceleași valori. Toate duc la un angajament pe termen lung. Războiul n-a făcut decât să aducă mai aproape și să unească SUA și UE”, a declarat Joe Biden, președintele SUA.

Ce a declarat Ursula von der Leyen, președintele CE

„Sancțiunile își fac acum simțită prezența și îl lasă pe Vladimir Putin fără resurse pentru a continua acest război. Continuăm să reîntărim cooeprarea în mai multe obiective strategice. În privința energiei, a luptei cu amenințările democrației noastre, într-o lume confruntată cu dezordine, unitatea transatlantică susține cetățenii noștri.

3,4 milioane de oameni au plecat din Ucraina, cei mai mulțui sunt copiii, mai exact, fiecare al doilea refugiat e un copil. Vom mobiliza resurse uriașe pentru a-i susține. Doar saptămâna aceasta am anunțat că UE va aloca alte 3,4 mld. de euro pentru acest scop și urmează să mai vină și alți bani pregătiți în acest scop. Vreau să spun poporului american cât de recunoscătoare e Europa pentru ajutorul său.

Avem obiectivul să reducem dependența de gazul rusesc. Acest lucru va fi îndeplinit, dar și prin vânzare de gaz lichefiat, ca o alternativă. Acesta va înlocui gazul pe care îl primi acum din Rusia. Vom încerca să primim 50. mld cubi de gaz licheafiat până în 2023. Acesta va înlocui gazul primit din Rusia”, a declarat Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Între timp, importurile de gaze lichefiate din SUA au şi început să crească. Dacă în 2021 livrările de gaze lichefiate peste Atlantic s-au situat la aproximativ 22 de miliarde de metri cubi, numai în prima lună a acestui an au ajuns la 4,4 miliarde metri cubi.

Numai aproximativ 10% din nevoile de gaz ale UE sunt acoperite din producţia internă, Rusia asigurând circa 41% din restul nevoilor blocului comunitar, notează Agerpres.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri