Ministrul Mediului, Tanczos Barna (foto), este principalul vinovat pentru tăierile ilegale de păduri, pentru distrugerile provocate mediului, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru "dispreţul arogant" cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor, se arată în moţiunea simplă depusă de USR la Camera Deputaţilor.

Deputaţii USR consideră că ministrului Mediului ar trebui să plece "nu numai de la Guvern", ci şi din orice funcţie politică mai deţine.

"Această moţiune nu ar fi fost necesară dacă domnul încă ministru Tanczos ar fi avut bunul-simţ să se retragă singur din funcţie după ce un reportaj Recorder a arătat românilor ce fel de personaj a ajuns să se îngrijească de pădurile acestei ţări. Incompetenţa ar putea fi o scuză valabilă pentru domnia sa. S-au mai văzut cazuri de miniştri incompetenţi. Semnatarii acestei moţiuni cred însă că e vorba de mai mult decât atât. Incompetenţa e dublată de rea voinţă militantă, cinism şi eforturi conştiente de sabotare a propriului mandat. Domnul ministru nu respectă nici cetăţenii acestei ţări în guvernarea căreia a ajuns, nici moştenirea pe care noi toţi trebuie să o lăsăm urmaşilor noştri", se arată în textul moţiunii.

Semnatarii textului mai spun că ministrul Mediului "nu respectă decât şmenul politic pe care îl maschează inabil în decizii administrative".

"Coada politică de topor care a ajuns ministru al Mediului este principalul vinovat pentru dispariţia pădurilor noastre, pentru distrugeri provocate mediului care pot fi oprite cu uşurinţă, pentru incapacitatea statului de a profita de pe urma oportunităţilor oferite de economia verde şi pentru dispreţul arogant cu care este tratată societatea civilă atunci când atrage atenţia asupra problemelor", mai spune moţiunea.

USR afirmă că hidrocentrala "ilegală" de la Mihăileni "e o catastrofă provocată de mâna omului cu sprijinul ministrului", pentru că toată zona va fi inundată, locuitorii - relocaţi, mediul - distrus, "justiţia - călcată în picioare".

Reprezentanţii USR consideră că Tanczos Barna "dispare în ceaţă" când trebuie să-şi facă treaba şi să aibă opinii despre propuneri legislative.

"Domnul ministru are, din când în când, apariţii în media în care promite că va lua măsuri. Între timp, în Bucureşti-Ilfov iau foc depozite de deşeuri, pe câmpuri se ard deşeuri, gunoaiele acoperă hectare de teren viran, în ţară se introduc deşeuri facturate ca obiecte second-hand, iar primarii fac cam ce doresc ei cu deşeurile", se mai arată în textul moţiunii.

USR mai susţine că ministrul Mediului a dat afară un om "pentru că şi-a făcut datoria".

"E vorba de Amar Ienea, şeful Gărzii de Mediu Timiş, a cărui unică vină e că a ţinut cont de interesul public şi a controlat şi deranjat interesele unor politicieni. (...) Este ceasul al 12-lea în care trebuie să recunoaşteţi cinstit că guvernul vostru, guvernul PSD-PNL-UDMR, este în cârdăşie cu mafia lemnului. 'Il capo di tutti capi', în acest moment, este Tanczos Barna. El l-a executat în cel mai evident stil mafiot pe inspectorul şef al Gărzii de Mediu Timişoara pentru că a deranjat politicieni de la PSD şi PNL. Încercările ministrului UDMR de a-şi justifica acţiunile sunt ridicole. Aveţi ca premier un plagiator toxic care patronează campanii mizerabile împotriva presei independente. Nu vă ajunge? De ce ţineţi în guvern şi un om care face tot ce poate pentru a otrăvi aerul întregii ţări?", se mai arată în moţiune.

Grupul USR de la Camera Deputaţilor a depus marţi, în plen, moţiunea simplă împotriva ministrului Mediului, Tanczos Barna.

"Grupul USR înaintează moţiunea simplă intitulată: 'Amar de mediu. Ministrul Tanczos Barna trebuie să plece cât încă mai avem păduri de apărat'", a spus liderul grupului USR de la Camera Deputaţilor, Ionuţ Moşteanu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri