Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat că trebuie modificată Constituţia, având în vedere că societatea se modernizează şi a menţionat că este necesar ca acest proces amplu să fie "pornit repede", relatează Agerpres.

"Este un proces amplu şi urmează printr-o dezbatere în Parlament cu toate instituţiile. Dar, de obicei când ai majorităţi atât de consistente, cum există această coaliţie cu o asemenea majoritate în Parlament, îţi propui şi lucruri mai îndrăzneţe şi mai măreţe. Sunt multe (modificări - n.r.). Ştiţi foarte bine că a mai existat o dată o încercare de modificare a Constituţiei. Presupun că trebuie pornit de la acele dezbateri, nu trebuie nimic, nu ceva anume, dar societatea se modernizează. Provocările sunt, după cum vedem, cu totul altele. Cred că nimeni nu se mai aştepta în Europa să avem de a face un război şi atunci trebuie privite toate unghiurile. Şi sunt ferm convins că vor fi mai multe opinii", a afirmat Ciolacu, întrebat în legătură cu modificarea Constituţiei.

Întrebat dacă atribuţiile preşedintelui ar trebui modificate în Legea fundamentală, Ciolacu a spus: "Nu, eu nu consider că trebuie modificate atribute de la preşedinte".

El a mai afirmat că trebuie constituită o comisie specială în acest scop.

"Sunt ferm convins că nici eu, nici dumneavoastră nu modificăm Constituţia astăzi. Este un demers care trebuie pornit repede. Eu astăzi am făcut un anunţ că ar fi cazul să pornim acest demers, ţinând cont şi de majoritatea pe care o avem. Cred că corect ar trebui constituită o comisie specială şi de la Cameră şi de la Senat, cum se face acum şi cu legile siguranţei naţionale şi acolo trebuie pornit acest demers", a adăugat Ciolacu.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri