Tensiunile din USR mocnesc tot mai tare în ultima perioadă, relativ noua fuziune USR PLUS arătând pe zi ce trece tot mai fragilă. Un semnal puternic în acest sens a fost inclusiv recenta plecare din formațiune a lui Ciprian Teleman, fost ministru al cercetării, inovării și digitalizării, care a indicat în acest sens care este starea de spirit din partid.

Demisia lui Dacian Cioloș, vehiculată de mult timp, nu a venit însă fără o alternativă. Astfel, politicianul a publicat pe contul său de Facebook un mesaj de despărțire de echipa USR PLUS, devenit între timp USR, arătând însă că viitorul său politic continuă în formațiunea pe care o va înființa alături de europarlamentarii Ramona Strugariu, Dragoș Pislaru, Alin Mituța și Dragos Tudorache, la rândul lor proaspeți demisionari din USR: Partidul Reper.

"Pentru colegii din conducerea partidului a fost mai importantă revanșa simbolică de a șterge din răzbunare o parte din numele partidului decât să construim împreună. Am trăit un lung șir de dezamăgiri provocate de frica enormă pe care unii dintre colegii mei o au față de dispariția politică. Eu cred că trăind în frică faci greșeli și vezi deformat realitatea", a arătat Dacian Cioloș în mesajul său.

Decizia fostului copreședinte USR lasă cu siguranță formațiunea într-o poziție precară pe scena politică românească, într-un moment în care se spera că venirea lui Cătălin Drulă ca președinte interimar la șefia partidului va revigora alianța în care își puseseră mulți speranțe încă din anul 2016.

În realitate însă, sondaje recente arată faptul că USR are cotă actuală de 8-10 procente, mult sub ceea ce se spera că poate aduce un partid care și-a construit mesajele principale în jurul performanței și a unei politici diferite față de cea cu care era obișnuit publicul românesc până la acel moment.

Sursa foto: Facebook Dacian Cioloș

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri