Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că averile românilor care trăiesc ”în lux” trebuie taxate corect și a făcut un nou apel către partenerii de coaliție cu privire la necesitatea aplicării impozitării progresive.

„Fac un ultim apel către colegii mei din Coaliție, înainte de reuniunea de mâine, să înțeleagă necesitatea ca România să aibă un cadru fiscal modern și european”, scrie Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Președintele PSD a scris că una dintre măsurile care trebuiesc luate este supraimpozitarea pensiilor speciale: „Oricât de tare ar deranja acest lucru, pensiile speciale care ne costă peste 2 miliarde de euro anual, trebuie supraimpozitate. Totodată, trebuie taxate corect averile celor care trăiesc în lux.”

Acesta consideră impozitarea progresivă o metodă de reașezare a sarcinii fiscale: „Nu vrem taxe noi care să împovăreze mediul de afaceri, ci vrem o reașezare a sarcinii fiscale astfel încât toți românii care câștigă cinstit din munca lor să simtă că sistemul fiscal este corect. Momentan, nu avem așa ceva! De aceea, PSD nu se va opri până când nu vom realiza un sistem comparabil cu cele mai dezvoltate economii din Europa” , adaugă președintele Camerei Deputaților.

CItiți și Ciolacu: Impozitarea progresivă e singura soluție pentru România

Marcel Ciolacu a declarat anterior că impozitarea progresivă nu poate fi implementată începând de anul viitor, dar şi-a exprimat convingerea că această măsură reprezintă „singura soluţie” pentru România. Șeful PSD menționase la începutul acestei săptămâni că o decizie privind măsurile fiscale propuse de către Coaliție va fi luată până la data de 1 iulie 2022. Membrii Coaliției vor avea o întâlnire și miercuri în care vor dezbate subiectul impozitării progresive.

Sursa foto: Shutterstock/ LCV

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri