Primăria Târgu Mureş a anunţat aprobarea sumelor pentru finanţarea nerambursabilă, din fondurile bugetului local, pentru proiecte sportive pe semestrul al II-lea al acestui an, acordarea în regim de urgenţă a unei sume de 80.000 din buget pentru "Turul ciclist rutier Szeklerland (al Ţinutului secuiesc)" provocând reacţii dure din partea partenerilor de coaliţie ai UDMR, între care şi PNL, conform Agerpres.

Astfel, Partidul Naţional Liberal Mureş a anunţat că a boicotat, prin absenţa consilierilor săi locali, şedinţa extraordinară a Consiliului Local Târgu Mureş, privind organizarea în parteneriat a evenimentului "Turul ciclist al Ţinutului secuiesc" şi alocarea, pentru acesta, a sumei de 80.000 lei.

"PNL Mureş salută votul exprimat de PSD, PRO România şi PMP. PNL şi celelalte trei partide menţionate, reprezentate în Consiliul Local al municipiului Târgu Mureş, nu au girat alocarea unei sume importante pentru un eveniment denumit după un ţinut care nu există. Cu votul UDMR şi al unuia dintre consilierii POL (Partidul Oamenilor Liberi, n.r.), proiectul de hotărâre a fost adoptat. Sub masca susţinerii sportului, din forul legislativ al municipiului Târgu Mureş, s-a legitimat, astfel, o abordare segregaţionistă şi periculoasă, fapt pe care PNL Mureş îl dezavuează", a arătat liderul PNL Mureş, Ciprian Dobre, într-un comunicat de presă.

Dobre a spus că asemenea iniţiative creează "un climat de tensiuni inutile şi precedente periculoase', mai ales că spaţiul public ar fi fost poluat în ultima perioadă şi cu alte acţiuni 'aflate la limita sau în afara cadrului legal".

"În acest sens, punem în vedere conducerii Primăriei municipiului Târgu Mureş să se conformeze solicitării Instituţiei Prefectului - Judeţul Mureş de aplicare a prevederilor legale, privind folosirea limbii române în ceea ce priveşte inscripţionarea bustului lui Iancu de Hunedoara amplasat în Cetatea Medievală, precum şi modalitatea de inscripţionare a clădirii Liceului Teoretic 'Bolyai Farkas' cu textul 'REFORMÁTUS KOLLÉGIUM'", a arătat Ciprian Dobre.

"Nimeni din executivul primăriei nu a identificat textul legal prin care acest eveniment de promovare a ţinutului secuiesc reprezintă un obiectiv de interes local. E bine că avem de toate la Târgu Mureş: boscheţi, mizerie, statui, tablouri, etc. şi primarul împarte banii după cum îl taie capul, că doar poate cu sprijinul majorităţii UDMR din Consiliul Local şi a unei părţi din consilierii PNL şi PSD", a acuzat și liderul PRO România Târgu Mureş, pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri