Scandal uriaș în coaliție pe tema pensiilor și salariilor. PNL acuză partenerii de coaliție din PSD că au anunțat fără să se consulte că se vor mări pensiile și salariile românilor. Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL și Alina Gorghiu, Șeful Senatului l-au acuzat pe Marius Budăi, ministrul Muncii că a făcut astfel de declarații fără să discute înainte cu liberalii.

„Domnul Budăi nu a primit un refuz din partea Coaliției, pentru că nu am avut această discuție. Asta este problema. Nu încercați să duceți discuția în altă parte. Cu noi liberalii trebuie să lucrați serios și responsabil. Mâine e foarte posibil să iasă un alt ministru să spună că «și la mine se măresc cu cu 50%»”, a declarat Ionuț Stroe la Digi24.

Declarațiile vin în contextul în care ieri, pe 31 august, Ministrul Muncii, Marius Budăi a anunțat public că PSD va propune în coaliţie majorarea salariului minim de la 2.550 de lei până la 3.000 de lei. Ministrul a mai anunțat și că pensia minimă ar putea creşte de la 1.000 de lei la 1.100 de lei, de la 1 ianuarie 2023, însă nu este clar de unde va avea statul bani pentru astfel de majorări.

Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al muncii mărind de 10, de 20 de ori salariile din gură, dar nevorbind de reforme pe care ministerul trebuie să le facă. Suntem cât se poate de hotărâți să mergem mai departe, în ciuda faptului că anumiți colegi din această coaliție vor din când în când să puncteze electoral și nu să discute în interiorul coaliției. Cred că cea mai sănătoasă, corectă, loială atitudine și constructivă pentru coaliție e ca absolut orice propunere pe care un ministru sau altul o are să nu se facă în spațiul public înainte de a fi informat prim-ministrul”, a declarat Alina Gorghiu.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri