Premierul Nicolae Ciucă a declarat, cu privire la propunerea făcută de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan ca pensiile să crească cu 16%, nu doar cu 10% cum a propus PSD, că este nevoie de responsabilitate, relatează Agerpres.

"Se încadrează la o dispută prin care cred trebuie să dovedim responsabilitate şi să nu ne jucăm cu aşteptările cetăţenilor români. PNL, la fel ca PSD, s-au coordonat şi am luat deciziile care au fost la îndemâna Guvernului, pe baza posibilităţilor

Guvernului, prin toate pachetele de măsuri pe care le-am decis până în acest moment. La fel vom face şi de acum înainte, foarte responsabil, cu cifrele pe masă şi în momentul în care vom avea proiectul de buget vom anunţa şi măsurile de natură socială, pentru că este normal ca românii să fie protejaţi, este normal ca economia României să fie protejată", a afirmat Nicolae Ciucă.

Citește și: Ciucă, despre criza de la Blue Air: Nu putem lăsa românii să aștepte pe aeroporturi

El a precizat că aşteaptă în octombrie proiecţia de buget, după care vor fi anunţate şi măsurile ce urmează să fie luate. Anterior, preşedintele PSD, Marcel

Ciolacu, a explicat că va merge cu o propunere majorare a salariului minim la 3.000 de lei, dar şi cu una de majorare a pensiilor cu 10% în şedinţa coaliţiei de guvernare.

"Important este că ambele partide au decis că trebuie să venim cu venituri suplimentare atât la pensionari şi, sper eu, să avem discuţii cu mediul de afaceri şi să mărim salariul minim pe economie la 3.000 lei. Este normal şi acest lucru. O treime dintre românii angajaţi în zona privată se încadrează la salariul minim. Vorbim de peste 1,5 milioane de români. Necesitatea măririi salariului minim este evidentă. Mergem cu aceste propuneri în coaliţie şi acolo vedem. Sunt anumite propuneri şi le vom discuta în coaliţie astfel încât toţi românii să depăşească această criză cât mai uşor", a declarat, la Buzău, Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri