Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul întâlnirii cu omologul ungar, Katalin Novak, că este fundamental ca proiectele de interes să fie realizate în România doar în urma unui acord al ţării noastre, să nu fie discriminatorii pe baza etniei şi să fie conform dreptului român, european şi internaţional.

"Este fundamental ca proiectele de interes să fie realizate în România doar în urma unui acord al României, să nu fie discriminatorii pe baza etniei şi să fie conform dreptului român, european şi internaţional. În acest context, am evocat din nou convingerea noastră profundă că persoanele care aparţin minorităţilor naţionale contribuie la crearea şi consolidarea unor punţi de legătură între statul de cetăţenie, singurul care are răspunderea pentru protecţia drepturilor acestora şi statul a căror origine etnică o împărtăşesc", a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Ungariei, Katalin Novak, conform Agerpres.

El a arătat că printre subiectele abordate în discuţiile cu omologul ungar s-a aflat şi cel al vizitelor în România ale oficialilor din ţara vecină.

"Suntem ţări vecine, de aceea avem nevoie ca relaţia dintre Ungaria şi România să funcţioneze. Amândoi vom lucra în acest sens şi în anii care urmează. Am convenit de asemenea că noi dorim să diminuăm tensiunile existente, nu să le amplificăm. Nu o să fim de acord în toate cele - nici până acum nu am fost de acord în toate - dar cel mai important lucru este să putem discuta şi să ne ascultăm reciproc şi poate atunci putem înţelege punctul de vedere al celuilalt, chiar dacă interesele nu sunt identice şi acordul nu este identic în absolut toate domeniile", a spus Katalin Novak, cu ocazia aceleiași întâlniri.

Ea a menţionat că România şi Ungaria au interesul de a avea o relaţie bilaterală "bună, pragmatică". Totodată, a subliniat că o astfel de colaborare este şi în interesul cetăţenilor celor două state.

De asemenea, Katalin Novak a adăugat faptul că ţara sa doreşte să obţină suveranitatea energetică în următorii ani şi o independenţă de resursele ruseşti, aspect în care contează şi pe sprijinul României.

Nu în ultimul rând, aceasta a declarat faptul că Ungaria susţine aderarea României la Schengen şi că România poate conta pe susţinerea Ungariei în acest sens.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri