Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de politici publice din USR cataloghează plecarea lui Dacian Cioloș din USR ca fiind o „greșeală catastrofală” și că acesta a scăzut foarte mult ca imagine, în ochii românilor.

Încrederea românilor în Dacian Cioloș a scăzut de la 25 de procente la sub 10%, aspect care s-a resimțit atât pentru fostul ministru tehnocrat, cât și pentru USR, formațiunea din care a ales să se retragă în februarie 2022.

Cred că pentru el a fost o greşeală catastrofală. M-am uitat pe sondaje, că avem şi noi sondaje făcute, s-a prăbuşit ca încredere în sondaje, s-a prăbuşit pentru că încrederea în Dacian Cioloş era legată strâns de încrederea în USR. Era la 25, acum a picat mult sub 10% pentru că publicul USR nu înţelege,. Dom-le, dar de ce vă certaţi, ce aveţi şi de ce pleci din USR?”, a declarat Cristian Ghinea la Prima TV, potrivit G4Media.

Cristian Ghinea a admis însă și faptul că REPER ar putea „rupe” din voturile USR, dar se arată convins de faptul că formațiunea lui Dacian Cioloș nu va putea intra în Parlament.

Citește și Interviu wall-street.ro - Ionuț Moșteanu, USR: Dacian Cioloș a fost o dezamăgire. A vrut toată puterea și n-a dobândit-o

Când se spune că s-a rupt USR-ul nu e chiar aşa, pentru că de fapt USR s-a unit cu PLUS şi când Dacian a plecat din USR a luat cu el mai puţini membri PLUS şi mai puţin chiar parlamentari foşti din PLUS decât au rămas, adică de fapt s-a rupt fostul Plus. Mai puţin de jumătate au plecat, din grupul parlamentar. Asta arată că Dacian nu a reuşit să convingă nici măcar foştii parlamentari PLUS să-l urmeze, eşecul este acolo, nu este la noi.

Cristian Ghinea, coordonator Departamentul de politici publice USR

Dacian Cioloș a demisionat în luna februarie a acestui an din USR, după ce a fost, timp de patru luni la conducere și s-a arătat nemulțumit de faptul că propunerile sale de reformare a partidului au fost respinse de Biroul Național al formațiunii politice.

Sursa foto: Facebook/ Cristian Ghinea

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri