Olanda "nu are argumente" să împiedice intrarea României în Schengen, a afirmat europarlamentarul Dacian Cioloş, care a precizat că le-a spus "ferm" acest lucru eurodeputaţilor şi premierului acestei ţări.

"Pentru mine, lucrurile sunt limpezi. Olanda nu are argumente să împiedice intrarea României în Schengen şi le-am spus asta ferm de fiecare dată şi europarlamentarilor olandezi, şi premierului Rutte. Voi face asta în continuare. Intrarea în Schengen este o prioritate naţională de cel mai înalt grad, pe care dorim să o tratăm cu maximă seriozitate şi echilibru, deoarece orice alunecare în manifestare a furiei în extremism şi naţionalism poate pune în pericol o decizie importantă pentru noi, dar şi pentru unitatea europeană, necesară mai mult ca oricând", a declarat Cioloş, potrivit unui comunicat al partidului REPER.

În privinţa votului pe care reprezentanţii Olandei l-au dat în Parlamentul European asupra rezoluţiei privind aderarea României la spaţiul Schengen, Dacian Cioloş a transmis că trebuie făcută o disociere între speculaţiile politice sau interesele particulare ale unor partide din ţările UE şi politica europeană a fiecărei ţări.

"Singurul nostru punct de interes este votul pe care reprezentanţii Olandei îl vor da în Consiliul de miniştri al UE atunci când se va decide aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen. Eu unul aş vrea să înţeleg mai bine ce anume îşi doreşte să afle Guvernul olandez de la autorităţile române şi, în ceea ce ne priveşte pe noi, cei de la REPER, parlamentari şi europarlamentari români, suntem gata să le oferim orice clarificare îşi doresc, într-o deplină transparenţă a angajamentelor noastre europene. Ne place să credem că aceeaşi atitudine o vor avea şi restul partidelor din Parlamentul României, precum şi Guvernul, împreună cu Preşedinţia României", a adăugat Cioloş.

Potrivit acestuia, "o tensionare a situaţiei nu va ajuta în atingerea obiectivelor şi poate duce la rezultate imposibil de evaluat în acest moment".

"Discuţiile despre răzbunări, controale sau măsuri punitive pe care diverşi politicieni români încearcă să le sugereze la adresa unor companii olandeze nu dau rezultate şi pe termen lung se pot întoarce împotriva noastră. În aceeaşi măsură, speculaţiile unor forţe politice din ţări europene care încearcă să îşi rezolve probleme interne folosindu-se de situaţii specifice ce privesc alte state europene sunt nepermise. Orice derapaj în ceea ce priveşte integrarea României în spaţiul Schengen va fi plătit prin crize majore şi hrănirea mişcărilor populiste. Aderarea unui stat la o formă de integrare europeană nu ar trebui să fie subiect de excese politice", a adăugat europarlamentarul.

El şi-a exprimat speranţa ca "fiecare politician responsabil, implicat în acest proces prin natura funcţiei pe care o deţine, să reacţioneze echilibrat şi cu gândul la protejarea construcţiei europene".

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri