22 Noiembrie 2022

Eduard Novak: Intonarea imnului secuiesc la evenimente sportive este normală



Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat că intonarea imnului Ţinutului Secuiesc la diverse evenimente sportive desfăşurate pe teritoriul României este normală, conform Agerpres.

El a fost întrebat cum comentează astfel de situaţii care se regăsesc în special la evenimente sportive organizate în judeţele cu populaţie maghiară numeroasă.

"Este o regiune unde marea majoritate vorbeşte în limba maghiară. Este tradiţia noastră, nu deranjăm pe nimeni cu nimic. Este normal, este tradiţia noastră, este respectat şi prin Constituţie", a răspuns ministrul Sportului, membru al UDMR.

Ministrul Eduard Novak s-a aflat, marţi, la Piatra-Neamţ, în cadrul unui turneu naţional în care prezintă "Strategia Naţională pentru Sport".

Această declarație vine la scurt timp după ce premierul Ungariei, Viktor Orban, s-a afişat cu un fular având imprimată harta Ungariei Mari la meciul de fotbal dintre naţionalele Ungariei şi Greciei.

Ulterior MAE a reacționat, spunând că atitudinea oficialului ungar este ''în contrast evident cu atmosfera de deschidere şi relansare a dialogului bilateral manifestate cu ocazia recentelor consultări pe care ministrul român al Afacerilor Externe le-a avut la Budapesta, atât cu omologul ungar, cât şi cu premierul ungar''.



Citeste si