Premierul Nicolae Ciucă a declarat că este optimist în ceea ce priveşte aderarea României la spaţiul Schengen, el arătând de asemenea că se așteaptă la o evoluție favorabilă și în ce privește monitorizarea țării noastre prin mecanismul MCV, conform Agerpres.

"Noi am oferit deschidere şi disponibilitate pentru a putea să lămurim tot ceea ce este necesar, astfel încât şi cei care mai au anumite dubii să poată să le ridice şi să dea un vot deschis faţă de accederea României în spaţiul Schengen. În toate întâlnirile bilaterale pe care le-am avut cu omologii din UE sau cu staff tehnic al ţărilor din spaţiul Schengen am discutat toate aceste aspecte şi progresele făcute de ţara noastră, progrese care au fost demonstrate prin tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, prin tot ceea s-a întâmplat din februarie până acum, când ţara noastră a gestionat cât se poate de bine situaţia de la graniţa non-UE a României, şi nu este o graniţă mică, este o graniţă de aproximativ 2.500 kilometri", a afirmat premierul Nicolae Ciucă, preşedinte al PNL.

Totodată, şeful Guvernului a arătat că autorităţile române vor menţine deschis dialogul "cu fiecare dintre ţările care doresc să lămurească anumite aspecte".

De asemena, el a fost întrebat de jurnalişti şi dacă sunt aşteptări privind ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) pentru ţara noastră.

"Până în acest moment toate elementele care au fost în discuţie şi în analiză de aproape 15 ani au fost, din punctul nostru de vedere, îndeplinite. Este vorba despre un examen al consolidării democraţiei şi statului de drept în România", a răspuns premierul Nicolae Ciucă.

El a adăugat că este "foarte optimist" că următorul raport referitor la România în cadrul MCV va fi unul pozitiv. "Odată cu acest raport, eu cred că va fi un semn de recunoaştere a faptului că ţara noastră a făcut paşi importanţi şi că s-a încadrat în linia statelor UE, urmând ca de aci înainte să discutăm doar de mecanismul general de verificare pe stat de drept şi sunt foarte optimist că vom avea un raport pozitiv", a apreciat şeful Guvernului.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri